Ovog vikenda u Dječijem pozorištu dvije dječije predstave!

Objavljeno: 17. 3. 2012 u 11:50h

Vikend je, a još ne znate gdje izvesti vaše mališane? Naš portal vam daje prijedlog! Iznenadite vaše djevojčice i dječake, a i sami se vratite u djetinjstvo i carstvo bajki, gledajući predstave. Dječije pozoriste Republike Srpske vam za ovaj vikend preporučuje:

Danas, 17. 3, s početkom u 18 h

“PINOKIO”, lutkarska predstava Dječijeg pozorišta Republike Srpske.

“Pinokio” je rađen po čuvenom romanu Karla Kolodija. Dramatizaciju i režiju potpisuje Slavčo Malenov.

Sa ovom predstavom je Dječije pozorište Republike Srpske imalo čast da učestvuje i osvoji nagrade na više međunarodnih festivala od kojih su najznačajniji Gran pri za najbolju predstavu na Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu u Subotici, i Gran pri na Kotorskom festivalu pozorišta za djecu. Božani Bijelić za naslovnu ulogu je dodijeljeno niz međunarodnih glumačko-animatorskih nagrada za vrhunsko glumačko majstorstvo.

Uloge u predstavi tumace: Božana Bijelić kao Pinokio, Duško Mazalica kao Đepeto, Aleksandra Spasojević kao Plava vila, Saša Terzić kao Vatrogutak, Željko Milićević kao Vlasnik cirkusa, te Aleksandar Blanić i Svjetlana Andrić u ostalim ulogama.

Sutra, 18. 3, s početkom u 11 h

“VUK I SEDAM JARIĆA U MUZEJU BAJKI”, lutkarska predstava za najmlađe po čuvenoj bajci Braće Grim u dramatizaciji Predraga Bjeloševića. Režiju potpisuju Biserka Kolevska i Predrag Bjelošević.

Igraju: Ana Anđelić, Saša Terzić, Zorana Šuman i Đurđa Vukašinović

Sedam malih jarića i njihovu majku kozu, pa čak i vuka, srešćete u u muzeju punom izloženih zanimljivosti, plišanih igračaka, kamenja, fosila – sve to uz mnogo informacija…

 Dođite u Dječije pozorište i obradujte vaše mališane!

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/bioskop-i-pozoriste/ovog-vikenda-u-djecijem-pozoristu-dvije-djecije-predstave/||claudebot