Uzbuna u Hrvatskoj: Stižu žestoki pljuskovi i grmljavina, očekuje se velika šteta

Objavljeno: 31. 8. 2014 u 14:06h

Za Istru, Rijeku i sjeverno primorje proglašena je crvena uzbuna, za Zagreb i kontinentalni dio narandžasta.

grom

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod upozorava na jako naoblačenje koje će na sjeverni Jadran i na zapad unutrašnjosti stići već večeras prvo sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a tokom noći i sa obilnim kišama.

Sutra će biti još gore, pa je za Istru, Rijeku, sjeverno primorje i šire karlovačko podrčje objavljen najviši, crveni stepen uzbune. Očekuje se da bi na području Karlovca moglo da padne i više od 60 litara kiše po kvadratnom metru, a na području Istre i Rijeke i više od 70 litara.

“Prognoziran je izuzetno intenzivan meteorološki događaj. Velika šteta i nezgode su moguće na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život”, upozorava Metroalarm i dodaje da stanovništvo mora da bude spremno na “vanredne mjere”.

Za Zagreb, severozapadnu Hrvatsku, Liku i Gorski kotar, srednju Dalmaciju i dalmatinsko zaleđe proglašena je narandžasta uzbuna. Očekuje se gmljavinsko nevrijeme sa do 60 litara kiše po kvadratnom metru i udarima vjetra do 65 kilometar na sat.

Za utorak je najavljeno promjenjivo vrijeme sa češćom pojavom kiše i pljuskova, na Jadranu i grmljavine. U srijedu djelimično razvedravanje, ali uz mogućnost lokalnih pljuskova, pogotovo u Slavoniji, gorju i južnoj Dalmaciji. Svježije, ali od srijede ponovno toplije.

Izvor: Jutarnji.hr

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/uzbuna-u-hrvatskoj-stizu-zestoki-pljuskovi-i-grmljavina-ocekuje-se-velika-steta/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])