Vode Srpske oštećene za 237.000 KM

Objavljeno: 19. 7. 2014 u 11:02h

Direktor Javnog preduzeća “Vode Srpske” Dragan Anđelić prijavljen je tužilaštvu zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja ili ovlašćenja oštetio ovo preduzeće za 237.463 marke, a drugima pribavio nezakonitu imovinsku korist.

slikacitava (2)

Centar javne bezbjednosti Bijeljina podnio je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv Anđelića bijeljinskom Okružnom tužilaštvu. Anđelić je osumnjičen da je krivično djelo počinio tokom 2012. i 2013. godine prilikom izbora izvođača radova za održavanje vodoprivrednih objekata.

“Osumnjičen je da je prilikom zaključivanja ugovora sa izvođačima postupio suprotno Zakonu o javnim nabavkama i interesima preduzeća “Vode Srpske”. Na taj način je određenim preduzećima iz Bijeljine, Bratunca, Brčkog i Šamca pribavio protivpravnu imovinsku korist od 237.436 maraka” – saopšteno je iz CJB Bijeljina.

Prema nezvaničnim informacijama, Anđelić je tokom 2013. godine zaključio skoro stotinu ugovora, a da nije poštovao odredbe Zakona o javnim nabavkama. Ti ugovori su vrijedni oko tri miliona maraka, a odnose se na nabavku robe i raspisivanje konkursa za izvođače radova. Prema nezvaničnim informacijama, Anđelić je za razne poslove, umjesto raspisivanjem javnog poziva, izvođače radova birao putem direktnih sporazuma sa njima.

Nezakonitosti u njegovom radu otkrivene su i u revizorskom izvještaju o radu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS u 2013. godini. Revizori su otkrili da su u većini slučajeva u preduzeću “Vode Srpske” nabavke dijeljene da bi bila smanjena njihova pojedinačna vrijednost i da bi izbjegli raspisivanje tendera.

Za nezakonit rad i bahato ponašanje Anđelića je optužila i grupa radnika “Voda Srpske”, koja je krajem 2013. godine poslala pismo ministru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS. U pismu su radnici između ostalog Anđelića optužili da je novac od preduzeća trošio i za navodnjavanje svog vinograda u selu Dubočani kod Trebinja.

Anđelić je rekao da je sve radio po zakonu.

“Revizija nije utvrdila da smo radili nezakonito. Nemam komentar na ranije optužbe, a o izvještaju tužilaštvu ništa ne znam” – rekao je Anđelić.

Prijava

Policija je protiv Dragana Anđelića podnijela izvještaj tužilaštvu i za vrijeme kada je bio na čelu “Elektro-Bijeljine”. U tom slučaju je osumnjičen da je ovo preduzeće oštetio za više od dva miliona maraka.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/vode-srpske-ostecene-za-237-000-km/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])