Dobri uslovi za vožnju

5. April 2012.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH vozi se po suvim kolovozima, uz dobru vidljivost, a vozačima se skreće pažnja na učestale odrone na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina.

Vozačima se preporučuje da voze oprezno i da vožnju prilagode stanju i uslovima na putu, uz podsjećanje da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. aprila.

Na magistralnom putu Banjaluka – Gradiška, dionica Šargovac – Banjaluka 1 /u neposrdenoj blizini semafora u naselju Rosulje/, radi izvođenja radova na priključnoj saobraćajnici za prilaz privremenom objektu samouslužne autopraonice doći će do izmjene režima saobraćaj uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Predviđeno je da radovi traju narednih 10 dana, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog deminiranja terena na lokalitetu Brđani, na magistralnom putu Gradačac – Pelagićevo od 8.00 do 16.00 časova saobraćaj će biti obustavljan na pola časa, a potom će se po 15-minuta propuštati vozila.

Saobraćaj je i dalje zabranjen na magistralnom putu Foča – Čemerno – Gacko za sva vozila ukupne mase do 15 tona, Brod na Drini – Šćepan Polje za teretna vozila iznad 12 tona.

Na putu Karanovac – Kneževo u mjestu Karanovac zabranjuje se saobraćaj preko mosta na rijeci Vrbas za sva vozila čija ukupna masa prelazi 20 tona.

Sanacioni radovi izvode se na putnim pravcima Donji Vakuf – Jajce, Donji Vakuf – Bugojno – Kupres, Posušje – Široki Brijeg, Prozor – Jablanica i Lašva – Kakanj.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja, ali se u toku dana očekuje pojačan intenzitet saobraćaja.

Izvor: Agencije

Šta ti misliš o ovoj temi?