Oštećeni trotoar u Boriku uskoro u novom ruhu

Objavljeno: 24. 8. 2014 u 10:05h

Oštećeni trotoar u dijelu ulice Olimpijskih pobjednika i Bulevara srpske vojske na istočnom tranzitu biće saniran u toku sljedeće sedmice.

ostecen

Potvrdili su to u preduzeću “MG Mind” iz Mrkonjić Grada koje je u junu na pomenutoj lokaciji postavljalo kanalizacione i vrelovodne cijevi, ali i asfaltni sloj trotoara koji je za kratko vrijeme oštećen na nekoliko mjesta.

Rukovodilac u preduzeću “MG Mind” Dragan Stanić rekao je da je do slijeganja asfalta došlo zbog obilnih padavina i loših uslova za rad u odobrenom periodu.

“Izvođač radova mora da se prilagodi periodu za izvođenje radova koji u našem slučaju nije bio dovoljan za kvalitetnu stabilizaciju podloge asfalta na pješačkoj stazi, tako da je bilo nemoguće ispoštovati date rokove, a u isto vrijeme zadovoljiti kvalitet”, kazao je Stanić.

Pojašnjava da su asfaltna udubljenja nastala lokalno i to na mjestima gdje su iskopi zemlje bili veći.

“Bili smo svjesni posljedica koje se mogu pojaviti usljed ubrzane dinamike rada, ali smo imali obavezu da radove završimo na vrijeme”, kaže Stanić i dodaje da će nastala oštećenja biti sanirana do kraja ovog mjeseca.

Iz Gradske uprave su rekli da je po prijavi građana saobraćajna inspekcija izašla na teren i utvrdila nastala oštećenja.

“Udubljenje trotoara nastalo je zbog nekvalitetne sanacije prekopane površine”, kazali su iz Gradske uprave.

Milena Kremenović, koja ovom dionicom puta prolazi svaki dan kada ide na posao, rekla je da je odavno primijetila oštećenja, ali se nadala da će biti ubrzo sanirana.

“Svaki dan prolazim ovuda, odvaljeni asfalt i udubljenja odmah sam primijetila, ali sam mislila da je to privremeno, da će to neko sanirati”, kazala je Kremenovićeva.

Dodaje da je ovo blizu centra grada i da je potrebna što brža popravka da se tlo ne bi dodatno uleglo.

Biciklisti

Nastala oštećenja na biciklističkoj stazi u ulici Olimpijskih pobjednika zasmetala su i biciklisti Ognjenu Markoviću, koji svako veče prođe ovim putem.

“Vidio sam rupu pored staze, iako nije odmah uočljiva dok se ne pogleda bolje”, kazao je Marković. Dodaje da to kvari izgled grada jer je staza obnovljena ovog ljeta.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/osteceni-trotoar-u-boriku-uskoro-u-novom-ruhu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])