Banjaluka: Prioritet školski i omladinski sport za iduću godinu

Objavljeno: 20. 12. 2017 u 13:29h

Banjaluka je dobila titulu “Evropski grad sporta 2018” ne zbog postignutih rezultata već zbog onoga što planiramo da uradimo na razvoju sporta i zato smo odlučili da u narednom periodu ulažemo u dječiji, školski i omladinski sport.

Rekao je to juče gradonačelnik Igor Radojičić predstavljajući Program razvoja sporta za iduću godinu.

“Želimo da sport učinimo dostupnim djeci iz čega bi trebalo da se regrutuju vrhunski sportisti”, naveo  je Radojičić i dodao da je za to u 2018. planirano  250.000 KM.

Kazao je da će grad angažovati profesore i druge stručnjake da rade sa osnovcima nižih odjeljenja na časovima fizičkog i dodatnim časovima sporta, dok će za starije đake biti  organizovane dodatne sportske sekcije.

Načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac je rekao da će programom biti obuhvaćeno 10.000 osnovaca.

“Djeca od drugog do petog razreda trebalo bi da budu uključena u mješavinu svih sportova, te da vježbama okretnosti i spretnosti poboljšaju motoričke sposobnosti. Tek od petog razreda djeca će se baviti konkretnim sportovima”, istakao je Banjac.

Izvor: Glas Srpske / Autor: V.P.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/banjaluka-prioritet-skolski-omladinski-sport-za-iducu-godinu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])