Šanse za opstanak Borca manje iz kola u kolo

Objavljeno: 18. 4. 2016 u 09:54h

Od planirana tri boda Borac je protiv Čelika osvojio samo jedan pošto je na svom terenu odigrao 1:1 u meču 25. kola Premijer lige BiH i tako dodatno zakomplikovao ionako tešku situaciju u borbi za opstanak.

U svakoj računici Banjalučana koja bi ih odvela do opstanka u ligi bila je pobjeda protiv Čelika na svom terenu, ali, ipak, “crveno-plavi” su na kraju jedva izbjegli poraz. Uglješa Radinović je minut prije kraja meča donio izjednačenje Borcu i bod koji im možda i neće puno značiti.

Do kraja prvenstva ostalo je još samo pet kola, u igri je 15 bodova, što znači da Banjalučani nemaju prava na kiks. Nalaze se u nezavidnom položaju i njihova sudbina mnogo će zavisiti od rezultata konkurenata za opstanak. Na utakmici protiv Čelika ništa nije išlo po planovima trenera Borčeta Sredojevića pošto se najbolji napadač ekipe Toni Jović povrijedio već u 29. minutu, a samo dva minuta nakon toga Mahir Karić je donio prednost Čeliku.

Da situacija bude teža, pobrinuo se Željko Đokić koji je nakon koškanja u 55. minutu dobio direktan crveni karton. Na sve to zbog povrede prepona i kapiten ekipe Boris Raspudić je morao napustiti teren. Te nesrećne okolnosti i propuštene šanse nisu mogle donijeti Borcu ništa više od boda, ali Sredojević je kazao da se njegova ekipa neće predati do kraja.

“Već nekoliko utakmica nam govore da igramo dobro, ali bodova nema. Ozbiljna ekipa, kakva Borac mora da bude, ne smije sebi dozvoliti onakvu grešku u odbrani kada smo primili pogodak. Nakon toga smo morali da idemo na sve ili ništa. To protivniku ostavlja prostora za kontre i Čelik je imao priliku da nas zabetonira. Međutim, i dalje ćemo igrati borbeno i pošteno. Tražićemo šansu u narednim utakmicama. Imaćemo problema sa igračkim kadrom pošto imamo igrače sa kartonima i povrijeđene. Moramo da igramo bolje, ali sada je sve teže i teže. Sve je manje utakmica i bodova. Zatvorićemo se u tamu svoje kože i tamo ćemo razmišljati šta dalje”, kazao je Sredojević.

Možda je Borac protiv Čelika mogao i do sva tri boda, ali glavni arbitar meča Dragan Skakić nije dosudio penal za Banjalučane u 56. minutu kada je u šesnaestercu gostiju oboren Ognjen Škorić. Igrači domaćih su dosta protestovali zbog toga.

“Što se tiče penala, sudija je tu da procijeni situaciju, a ako mene pitate, mislim da je bilo kontakta”, dodao je Sredojević.

Borac do kraja prvenstva ide na gostovanja Rudaru, Radniku i Širokom Brijegu, a na svom stadionu dočekaće Slaviju i Vitez. Na tim mečevima vjerovatno neće biti Jovića, a možda ni Raspudića.

“Bojim se da je Jović teže povrijeđen i da se radi o ligamentima koljena”, zaključio je Sredojević.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/sanse-za-opstanak-borca-manje-iz-kola-u-kolo/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])