Bend Dža ili Bu: Naša putovanja su male odiseje

Objavljeno: 19. 11. 2015 u 18:31h

Jedan maratonski koncert sa starim i novim hitovima ono je što je Nebojša Simeunović Sabljar, pjevač pank-rok sastava “Dža ili Bu”, obećao povodom njihovog nastupa u banjalučkom Klubu studenata (KSB), koji će se održati ovog petka.

“Banjaluka je uvek bila naš omiljeni grad u regionu, najviše zbog fenomenalne atmosfere koja je pratila ranije koncerte. Nadam se da će i sada biti tako”, naglasio je Simeunović.

Ovaj bend je najavio izlazak novog albuma pod nazivom “Sedma sila”, a nedavno su objavili singl i spot za pjesmu “Odiseja”, koja je obrada legendarnog hita Lea Martina.

“Na albumu će se naći najmanje 11 novih pesama, kao i nekoliko starih urađenih u novoj produkciji. Muzički gledano, ‘Sedma sila’ biće logični nastavak prethodnog albuma, ali sa možda nešto više pank pesama. Ideja da obradimo pesmu ‘Odiseja’ je krenula od čestog pevanja te pesme na putovanjima, pa smo od zezanja došli do toga da je i uradimo”, dodao je Simeunović.

Frontmen naglašava da je spot snimljen na raznim lokacijama tokom turneja koje je ovaj bend imao, a koje su za njih svojevrsne male odiseje.

“Naša putovanja su uvek bila male odiseje. S obzirom na to da sve radimo sami bez nekog velikog menadžmenta, kombija i koordinacije, svašta se tu dogodi, nekad dobro, a nekad loše. Sve smo beležili kamerom, tako da je ovaj spot zapravo izašao iz dokumentarnih i arhivskih snimaka turneje. Spot za pesmu ‘Odiseja’ je pun spontane, pozitivne i iskrene energije, i u tome je njegova snaga”, istakao je Simeunović.

Bend je tokom zime zakazao veliki broj koncerata, ali prava regionalna turneja će započeti sa izlaskom albuma “Sedma sila”.

“Dža ili Bu” aktivno svira skoro 30 godina, a Simeunović je napomenuo da je muzika postala sastavni dio života svih članova benda.

“Materijalno je bačeno pod noge, a duhovno je ono što nas tera da idemo dalje. Jednostavno živimo u takvom vremenu. Sve što me dotiče i pogađa ulazi u moje pesme. ‘Dža ili Bu’ je uvek bio bend sa stavom. Kritički stav prema negativnim stvarima oko nas i pank bunt su crta koja se može podvući ispod svih albuma benda bez obzira na njihovu muzičku različitost”, naglašava Simeunović.

Koncert ovog benda u KSB će početi u 22 časa, a ulaznice su u prodaji po cijeni od 10 KM.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bend-dza-ili-bu-nasa-putovanja-su-male-odiseje/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])