U Lava luksuzan dom, a kod Vaga kao galerija

Objavljeno: 27. 4. 2014 u 16:01h

Životni prostor je prostor iz kojeg crpimo energiju. Volite li dom prepun sitnih uspomena koji više nalikuje muzeju ili minimalističku jednostavnost i stroge linije? Kako bilo, uređenje kuće ili stana u skladu s vašim sunčevim znakom može vaš dom učiniti još ugodnijim. Astrolozi tvrde da “zvijezde” mogu pomoći u tome da interijerom izrazite vlastitu osobnost.

horoskop 2

Uz nekoliko astroloških smjernica učinite ga prijatnijim, a usput se zabavite prepoznavajući vlasnike prema njihovim prostorima stanovanja.

Ovan

Oni su stalno u pokretu pa za mjesto stanovanja katkad odaberu blizinu stadiona ili parkinga – potpuno nesvjesno. Prostor znaju preurediti i u umjetnički atelje. Bitno im je da osjete slobodu i u svom skloništu. Nemaju strpljenja zamarati se sa mnogo detalja. Preporučuje im se da prilikom uređenja koriste svijetle boje.

Bik

Oni vole imati uređen i siguran dom. Kad kupuju namještaj, najčešće se odluče za prirodno drvo. Kauč im je najvažniji dio namještaja u kući. Kvalitet je na prvom mjestu, a za Bikove su idealne zemljane boje.

Blizanci

Njih je teško naći kod kuće i zato vole stanovati u dobro saobraćajno povezanim i živim naseljima. Najbolje se osjećaju u prostoru s niskim namještajem i raznovrsnim kreativnim detaljima i ukrasima. Blizancima je komunikacija na prvome mjestu pa im je potreban moderan i multifunkcionalan namještaj.

Rak

Dom opremljen brojnim sitnim predmetima i antikvitetima odaje vlasnika Raka. Najvažnije im je da je u stanu prijatno i da vlada harmonija. Rakovi vole i porodične fotografije na policama. Više vole porodične sitnice nego moderni namještaj.

Lav

Ovaj znak se najbolje osjeća u raskošnom, kraljevsko opremljenom stanu u kojem ne nedostaje dekorativnih predmeta, kristala i umjetnina. Za opremanje doma nije im problem potrošiti puno novca. Često će postojeću kolekciju obogatiti nekim novim, atraktivnim komadićem namještaja.

Djevica

Osnovno pravilo Djevica pri opremanju životnog prostora je jednostavno, ali nešto posebno. Njihovi su stanovi uređeni i ugodni jer im je praktičnost i funkcionalnost namještaja važnija od same estetike. Pri tom Djevica gleda i na cijenu. Djevice su najpoznatije po osjećaju za red i disciplinu, što se vidi na njihovim policama u kući.

Vaga

One su velike estete i u domu vole profinjene i kvalitetne materijale. Nije im problem uljepšati svaki kutak doma, sve mora biti stilski usklađeno i udobno. Važan ukras je cvijeće koje Vaga obožava. Njihov prostor je nalik umjetničkoj galeriji u kojoj su izloženi originali, a vole svijetle boje i staklene površine.

Škorpija

Jednostavni geometrijski oblici s maštovitim dekorativnim elementima značajni su za prostor Škorpije. U stanu vole urediti kutak u koji vole pobjeći. Najradije stanuju u neposrednoj blizini finansijskih ustanova. Često se vežu za stvari i pomalo pate od “hrčkovog sindroma” sakupljajući ih.

Strijelac

Dobro iskorišten prostor i prestižan dio grada Strijelčeva su dva glavna zahtjeva. Funkcionalnost i usklađenost boja manje su bitni, vole i korišteni namještaj i poneku dragocjenu starinu koja zrači posebnom energijom. Znaju da se pretrpaju namještajem u kući.

Jarac

Ambiciozni Jarci žele u kući sve stvari isplanirati i o svemu dobro promisliti. Bez dizajnera interijera to nije moguće. Vole stil u kojem se spajaju moderan dizajn i funkcionalnost. Za njih je tradicija ključna stvar u životu.

Vodolija

Stan ovog znaka je uvijek moderan, s maštovitim dizajnerskim rješenjima. Sviđa im se minimalistički stil ravnih linija i glatkih površina koji izražava njihovu inovativnost i individualnost. Oni mogu kombinovati print s raznim uzorcima, tačkice s prugama, kao i sve ono što stvara neobičan stil.

Ribe

Neubičajen stan s mekim namještajem i toplim tepisima pravi je dom za sanjare Ribe. Obožavaju kamine jer stvaraju ugođaj toplog doma, a posebnu važnost imaju i zavjese i jastuci u pastelnim bojama. Ribe ne mogu bez polica za knjige. Ribama je kao vodenom znaku najvažnija tačka u kući – kupatilo. Zato taj dio treba izgledati što ugodnije za boravak.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/astrologija/u-lava-luksuzan-dom-a-kod-vaga-kao-galerija/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])