Šest razloga zbog kojih žene odlučuju da se razvedu!

Objavljeno: 3. 8. 2016 u 12:24h

Žene koje razmišljaju o razvodu često se, kao zadnji pokušaj spašavanja braka, obrate savjetniku.

Bračni savjetnici su otkrili najčešće razloge zbog kojih se žene odluče na razvod, a koje prenosi The Huffington Post.

Osjećaju se kao da ih se uzima zdravo za gotovo i da su uglavnom one odgovorne za vezu

Da bi brak uspio važna su njegova oba člana. Potrebna je pažnja, trud, namjera i jaka komunikacija.

“Žene se na kraju dana pitaju gdje su im bili muževi. Te žene osjećaju da nose težinu veze, odrađuju većinu emotivnog posla i stalno moraju pronalaziti nove stvari kako bi održale vezu živom”, kazala je psihološkinja Kristin Davin.

Stalno se svađaju oko iste stvari s partnerom

Mnogi parovi na terapiji ispričaju da se godinama svađaju oko istih stvari.

“Kada žene osjete da ne mogu podstaći promjenu onda počnu govoriti ‘Nikada me ne slušaš’ ili ‘Tvoja izvinjenja ništa ne znače’.

“Žene s vremenom odustanu od veze i počnu tražiti opciju za izlazak jer ostajanje u braku više nije opcija”, kaže bračna savjetnica Olga Bloč.

Nisu zadovoljne sa svojim seksualnim životom

Za većinu parova seks je mjera opšteg stanja braka. Kada se žene žale na svoj seksualni život obično postoje veći problemi, izvan spavaće sobe.

“Supruge u seksualno frustriranim brakovima se osjećaju iscrpljeno. Nekad je i problem što ne može biti nježnosti, a da to ne odvede do seksa. Intimnost vrlo lako može postati problem koji šteti braku”, kaže Davin.

Više ne razgovaraju i emocionalno se ne povezuju s muževima kao prije

“Rekla bih da je ovo razlog broj jedan zašto žene prekidaju brak. Ovaj problem čini žene nesrećnima i ranjivima, pa sreću traže u zagrljaju drugog muškarca”, kaže savjetnica Wilke.

Prerasle su svoje partnere

Ljudi se razvijaju kao pojedinci dok su s nekim u vezi.

“Kako brak raste i razvija se nije neuobičajeno čuti kako žena govori muškarcu da ga je prerasla, pogotovo ako imaju djecu. Često tada supruge zovu svoje muževe na terapiju kako bi premostili taj problem. Ako on ostane odbije dolazi do mrtvila među partnerima, žena više ne želi ponavljati neke nezdrave obrasce, a on želi sačuvati status quo”, kaže Krovli.

Dođu do tačke u kojoj je razvod jedini način da sebe opet stave na prvo mjesto

Nekada će učestali problemi poput zavisnosti ili nekontrolisanog bijesa gurnuti žene preko ivice.

“Ono što neprestano slušam od njih je da bi se radije razvele nego dočekale idući dan, nedjelju ili godinu sa svojim partnerom i problemima koji nikada ne prestaju”, kaže bračna savjetnica Vinifred Rili.

Izvor: kolektiv.me

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/sest-razloga-zbog-kojih-zene-odlucuju-da-se-razvedu/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])