Jačanje veze sa rodnim gradom

Objavljeno: 14. 7. 2015 u 19:48h

Himnom “Oda radosti” te prigodnim muzičkim programom u Kulturnom centru Banski dvor u ponedjeljak naveče otvoreni su 12. susreti Banjalučana “Vezeni most”.

Ovo je manifestacija koja svake godine u julu okupi brojne sugrađane koji žive i rade u Evropi i dokaz je da je veza Banjaluke i Banjalučana i ovaj put neraskidiva.

Pod organizacijom Zajednice udruženja građana Banjaluke, a povodom svečanog otvaranja, upriličen je dvočasovni koncert studenata Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci.

Prisutnima su se tom prilikom obratili Mesud Mulaomerović, predsjednik Organizacionog odbora ovog susreta, Jasna Brkić, zamjenik gradonačelnika Banjaluke, koja je i otvorila “Vezeni most”, te Mirsad Filipović, generalni predstavnik Saveza Banjalučana u Švedskoj.

“Grad godinama podržava rad udruženja i održavanje ove prelijepe manifestacije, gdje se naši sugrađani koji žive u brojnim zemljama Evrope i svijeta okupe u svom rodnom gradu i čitavim nizom sportskih, kulturnih i zabavnih sadržaja druže se i jačaju svoju vezu sa rodnim gradom”, istakla je Brkićeva.

Manifestacija iz godine u godinu ima uzlazni trend i okuplja sve veći broj ljudi koji učestvuju u raznim sadržajima i aktuelnim razgovorima koje predstavnici Gradske uprave svake godine imaju s ovim udruženjima.

“Kroz dijalog razmijenićemo znanja i iskustva, definisati zajedno šta je prioritetno za buduću saradnju jer sigurno da su naši Banjalučani koji žive u evropskim zemljama naši potencijalni resursi i vjerujem da će se ove godine razgovarati na temu nekih novih investicija”, dodaje zamjenik gradonačelnika.

Muhamed Kulenović, predsjednik Upravnog odbora Zajednice udruženja građana Banjaluke, istakao je da “Vezeni most” u proteklih 12 godina priređuje već tradicionalne manifestacije.

“Programski cilj manifestacije je od početka isti, ali se iz godine u godinu mijenjaju izložbe, muzički programi, turniri i omaži”, ističe Kulenović.

Prije svečanog otvaranja, u izložbenom salonu KC Banski dvor otvorena je izložba “Kultura akvarela”, autorke Nerice Abdulović-Osmančević.

“Čitav svoj život se bavim akvarelom. Uvijek slikam u ciklusima i to imate priliku i ovdje da vidite. To su ciklusi gradova, pejzaža i susreta gdje, recimo, slikam ljude koje poznajem u nekim toplim ljudskim odnosima i, naravno, portret, koji je nezaobilazna tema svakog umjetnika”, istakla je Abdulović-Osmančevićeva. Izložba će biti otvorena do 31. jula.

U okviru manifestacije “Vezeni most” sinoć je organizovano muzičko-poetsko veče “Slike, note, stih”, a u narednim danima biće održana i tradicionalna tribina dijaspore o temi “Dijalog za budućnost”, te sportska takmičenja u malom fudbalu, šahu i košarci, a posljednjeg dana, 17. jula, u Kulturnom centru Banski dvor biće organizovana “Večer sevdaha”.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vijesti-kultura/jacanje-veze-sa-rodnim-gradom/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])