Rekreativci dobijaju nove sprave za vježbanje: Teretane na otvorenom u dva banjalučka naselja

Objavljeno: 15. 9. 2017 u 13:54h

Gradska uprava do kraja godine postaviće sprave za vježbanje na otvorenom u naseljima Starčevica i Lazarevo.

Kako objašnjavaju u Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, mještani Lazareva uskoro će moći da vježbaju kod osnovne škole “Ivan Goran Kovačić”, dok se za teretanu na Starčevici trenutno razmatraju dvije lokacije: zelena površina kod Ulice Jug Bogdana ili na zemljištu u blizini Ulice srpskih ustanika.

“Naselje Starčevica zbog veličine zaslužuje da dobije i nekoliko ovakvih teretana, ali za sada je u planu jedna. U narednoj sedmici objavićemo poziv za izradu idejnog rješenja i UT uslova, nakon čega slijedi i izbor dobavljača. Očekujemo da će radovi biti završeni do kraja godine”, izjavio je v.d. načelnika Odjeljenja, Dragan Banjac.

Pojasnio je da će sve sprave biti postavljene na gradskom zemljištu, te da ovaj projekat, koji se pokazao odličnim, planiraju da nastave i ubuduće.

“Kako je u toku priprema prijedloga budžeta Grada za narednu godinu, Odjeljenje će u okviru svojih nadležnosti, predložiti izgradnju teretana na otvorenom i u 2018. godini, i to na lokacijama gdje postoji nedostatak sportsko-rekreativnih sadržaja, kao i na lokacijama gdje je primjetna povećana frekvencija rekreativaca”, najavio je Banjac.

Teretane na otvorenom već postoje na nekoliko lokacija u gradu, pa se tako svakodnevno mogu vidjeti građani i profesionalni sportisti kako vježbaju u parku “Mladen Stojanović”, šetalištu pored Vrbasa ili na Trešnjiku.

Fitnes instruktorka Nevena Stojaković ističe da je na ovaj način treniranje svima lakše dostupno.

“Ovo je jako pozitivan projekat, od kojeg svi građani mogu da imaju koristi, a naročito djeca. Važno je da najmlađima omogućimo i motivišemo ih da treniraju i posvete se zdravom načinu života. Primjećujem da već sada mnogi roditelji vode djecu sa sobom kada vježbaju na otvorenom, što je veoma pohvalno”, naglašava Stojakovićeva.

Rekreativci pričaju da im je mnogo ljepše, ali i jefitnije, vježbati u prirodi nego u “zagušljivoj teretani” i priželjkuju da se po svim naseljima u gradu postave slične sprave.

Nove trim-staze

Iz Gradske uprave najavili su da će do kraja godine početi i izgradnja trim- staze u parku “Mladen Stojanović”, što sportisti odavno priželjkuju.

Takođe, jedna trim-staza biće idućeg mjeseca otvorena i u  vodenom parku “Akvana”, a pravi se u okviru akcije Grada i društveno odgovornih kompanija.

Izvor: blic.rs / Autor: Nataša Telebak

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/rekreativci-dobijaju-nove-sprave-za-vjezbanje-teretane-na-otvorenom-u-dva-banjalucka-naselja/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])