Banjaluka: Za gradnju novog Zelenog mosta Grad mora naći 3 miliona KM

Objavljeno: 27. 7. 2017 u 16:50h

Osim Zelenog mosta, automobilima u Banjaluci će od sutra biti zabranjen prelaz i preko mosta u Srpskim Toplicama.

Mještani Obilićeva već dva mjeseca su bukvalno, kažu, odsječeni od grada, i to otkako je most zatvoren za saobraćaj. Znaju da je to zbog njihove bezbjednosti, ali nije lako, pričaju, svako jutro ići kroz gužvu na posao.

“Velike su gužve bile i dok je most bio u funkciji, a kamoli sada. Do grada idemo preko Gradskog mosta, šta drugo da radimo, ali bar da znamo do kada će sve ovo potrajati. Niko ne govori kada će biti izgrađen novi Zeleni most”, nestrpljiv je tridesetogodišnji Nenad.

Ogorčen je i direktor fabrike obuće „Bema“ Marinko Umičević, koji posluje u tom dijelu grada.

“Mi smo ovdje jedna mala industrijska zona, zajedno sa salonom namještaja i fakultetima, i ne daj Bože da izbije požar, vozila ne mogu doći do nas. Novi most se hitno mora napraviti, to kako mi sada funkcionišemo je katastrofa”, negoduje Umićević, dodajući da je njegovim kamionima problem i što moraju ići preko mosta u Karanovcu. Sramota je, ističe on, što Banjaluka nema pristojan prelaz preko Vrbasa.

Pored svega, od sutra će saobraćaj biti obustavljen i preko mosta u Srpskim Toplicama, zbog investicionog održavanja. Novi režim trajaće do 1. avgusta, od osam do 20 časova. U Gradskoj upravi su svjesni da će zbog toga doći do dodatnog ometanja saobraćaja, ali sanacija se, kažu, mora uraditi.

“I pored toga što je saobraćaj u gradu otežan zbog zabrane prolaska preko Zelenog mosta i preusmeravanja saobraćaja na okolne mostove, radovi se moraju izvršiti kako se i ovaj most ne bi doveo u stanje koje nije bezbjedno za prolazak”, poručili su iz Grada.

Dodaju i da vrijedno rade na rješenju za izgradnju novog mosta u Obilićevu, koji će biti zamjena dotrajalom Zelenom mostu. Kako je potvrdio v.d. načelnika Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić, do kraja godine trebalo bi biti završeno idejno rješenje mosta, a geometri trenutno obilaze lokaciju kako bi vidjeli ima li imovinsko-pravnih problema.

“Procjenjujemo da će investicija koštati najmanje tri miliona maraka. Tražimo način kako da obezbjedimo taj novac iduće godine, da li preko kredita ili drugih izvora finansiranja”, zaključio je Sandić.

Investicija prioritet za naselje

Predsjednik savjeta mjesne zajednice Obilićevo II Darko Milaković naglašava da je bezbjednost građana trenutno najbitnija, ali i da je gradnja novog mosta prioritet za to naselje, zbog čega se nada da će sljedeće godine ova investicija biti uvrštena u program rada Gradske uprave.

Izvor: blic.rs / Autor: Nataša Telebak

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-za-gradnju-novog-zelenog-mosta-grad-mora-naci-3-miliona-km/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])