Banjaluka treba da postane regionalna prestonica

Objavljeno: 30. 12. 2016 u 15:10h

“Gradska uprava će učiniti sve da Banjaluka postane regionalna prestonica, te da bude još ljepši, bolji i uređeniji grad.”

Rekao je to gradonačelnik Igor Radojičić u srijedu uveče na prijemu za zvanice iz javnog i društvenog života povodom predstojećih praznika.

“Nadam se da će 2017. godina biti bolja od ove. Banjaluka u budućnosti treba da traži svoje mjesto između Beograda, Zagreba i Sarajeva, pa dalje do Ljubljane, Budimpešte i Beča. Grad treba da se razvija u smislu kulture, umjetnosti i sporta, kao i u građevinskom, urbanističkom i privrednom smislu”, poručio je Radojičić.

Kada je riječ o kapitalnim projektima, Radojičić je ocijenio da se mora rješavati problem gradske “Toplane” i donijeti odluka za narednu grijnu sezonu, što podrazumijeva izgradnju novog bloka.

Nada se da grad može dobiti dvije sportske dvorane, više dječijih igrališta i vrtića, te ističe da će se raditi na proširenju industrijske zone u Ramićima.

Ocijenio je da se, i pored toga što je 2016. godina bila jedna u nizu teških godina, u Banjaluci puno toga dešavalo.

“Pamtićemo je po Evropskom prvenstvu u kajaku i kanuu, obnovi Kamene kuće i učestvovanju mladih Banjalučana na Olimpijskim igrama u Riju, po raznim kulturnim događajima i manifestacijama, te novim mostovima u Česmi i Šargovcu”, rekao je Radojičić.

Prijem su organizovali gradonačelnik i predsjednik Skupštine grada Budimir Balaban.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-treba-da-postane-regionalna-prestonica/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])