Istraga o ubistvu Bajčetića: Uhapšeni Bilećani osumnjičeni za pokušaj otmice u grupi

Objavljeno: 28. 1. 2017 u 14:15h

Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal RS zatražilo je danas od naldežnog suda da odredi jednomjesečni pritvor Srđanu Dendi, uhapšenom u 26. januara u Bileći u nastavku istrage o ubistvu Bilećanina Petra Bajčetića (37).

Sa njim su tada uhapšeni i Gavrilo Bjelica i Stojan Nosović, takođe iz Bileće, ali su nakon saslušanja u nadležnom tužilaštvu u Banjaluci, pušteni.

Nosović je, kako saznajemo, saslušan u svojstvu svjedoka, dok je Bjelica saslušan u svojstvu osumnjičenog, ali je nakon toga pušten da se brani sa slobode.

Takođe, saznajemo da im se na teret stavlja krivično djelo pokušaj otmice u grupi u sticaju sa krivičnim djelom ubistvo.

Podsjećamo, iz MUP-a RS su prije dva dana saopštili da su njihovi pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet uhapsili tri lica u vezi sa ubistvom Petra Bajčetića. Uhapšeni su u svojim stanovima u Bileći, a tom prilikom su pretresene i lokacije koje koriste.

Bajčetić je ubijen 19. septembra prošle godine, a likvidiran je hicem iz pištolja u glavu ispred njegove zgrade u ulici Alekse Šantića u Bileći. Zbog ovog ubistva do sada su uhapšeni bivši policajac Dragan Šarenac (35) iz Trebinja i Đorđe Radmilović (26) iz Bileće, a još se traga za Miljanom Vujovićem (33) iz Bileće i za njim je raspisana potjernica.

Bajčetića su u zasjedi sačekala dvojica maskiranih muškarca, obučena u crne kombinezone, koji su pokušali da ga uguraju u auto, a jedan od njih je ispalio hice od kojih je jedan pogodio Bajčetića i on je podlegao na putu za bolnicu u Podgorici. Napadači su pobjegli u bijelom “golfu” koji je pronađen zapaljen u selu Gornji Mirilovići.

Bajčetić je bio vlasnik kafića “NN” u centru Bileće, a sumnja se da je motiv ubistva bilo koristoljublje.

Izvor: Faktor.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/istraga-o-ubistvu-bajcetica-uhapseni-bilecani-osumnjiceni-za-pokusaj-otmice-u-grupi/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])