Ispovijest bake koja je preživjela – 16 °C: Skupila sam se na kamenje i pretrpjela studen

Objavljeno: 19. 12. 2016 u 13:03h

“Samo studen, sine, studen jaka, plašila sam se da ću promrznuti. Kada sam ugledala momke što su došli da me spasu, zaradovala sam se i hvala im do neba.”

Ovako priču o svom neobičnom nestanku za “Glas Srpske” započinje Milenka Topalović (78) iz Čelebića kod Foče, koju je četvoročlana ekipa Spasilačkog kluba “Volf” iz Foče u subotu spasla od smrzavanja pronašavši je na obalama rijeke Tare.

Starica je, čuvajući stoku, u četvrtak odlutala od kuće, izgubila se u nepreglednom kanjonu Tare i tri dana i dvije noći provela na temperaturi i do minus 16 stepeni Celzijusa.

“Šta mi je bilo, ne znam ni sama. Pošla sam za ovcama, činilo mi se da znam put, ali odjednom sam shvatila da je mrak, da ne znam nazad, da ne mogu. Nekako sam se tu kraj Tare skupila na kamenje, bilo je hladno, ne znam ni sama koliko sam tu bila”, priča starica.

Težački život i višegodišnji fizički rad osnažili su baku Milenku. Izdržala je što bi malo koji čovjek podnio.

“Nije me bilo strah ni noći, ni samoće, niti bilo čega. Imala sam šibicu i luča kod sebe, ali vatru nisam ložila, nekako sam se skupila i pretrpjela”, priča Milenka.

Kada je bila na izmaku snage, hrabri “fočanski vukovi” Nenad Ikonić, Miloš i Dimitrije Ostojić i Kristian Milosavljević pritekli su joj u pomoć i otrgli je iz kandži “bijele smrti”.

Mi”Srećom, nađena je, živa je, pa šta Bog dragi dalje uredi, po njegovoj volji je i spasena”, srećan je Milenkin sin Radovan Topalović.

Spasavanje

Čim je nestanak Milenke Topalović prijavljen, članovi “Volfa” spremno su odgovorili na poziv Republičke uprave Civilne zaštite i opštine Foča.

“Staricu smo pronašli na šestom kilometru od Brštanovice, nekoliko koraka od rijeke Tare, u promrzlom stanju. Ubacili smo je u čamac i prevezli do mjesta Vjernovići. Tu su došli mještani i kasnije ekipa Doma zdravlja koji su joj pružili ljekarsku pomoć”, ispričao je predsjednik “Volfa” Nenad Ikonić.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/ispovijest-bake-koja-je-prezivjela-16-c-skupila-sam-se-na-kamenje-i-pretrpjela-studen/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])