Mladić (18) preminuo pored prodavnice: Tijelo ležalo pet sati!

Objavljeno: 23. 8. 2016 u 11:07h

Tijelo osamnaestogodišnjeg Aleksandra Davidovića ležalo je pet sati na platou ispred prodavnice u centru sela Jazak, jer dežurni ljekar Doma zdravlja u Irigu, koji je konstatovao prirodnu smrt, nije htio da je potpiše bez obdukcije.
Policija je obavijestila Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici, ali je sudija smatrao da nema potrebe za daljim analizama, te nije htio da izda nalog.

Sudija se pozivao na to da nema tragova nasilja. Tek kada su iz Pogrebnog preduzeća “Mulaj” iz Iriga zagarantovali da će Opština Irig snositi troškove obdukcije, tijelo nesrećnog mladića sklonjeno je od očiju prolaznika. Odatle je prebačen na Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu.

Kada su mještani sela Jazak u nedjelju u ranim jutarnjim satima krenuli u prodavnicu zatekli su beživotno tijelo mladića, prekriveno bijelim čaršavom. Kako smo saznali, Aleksandar je preminuo tri sata iza ponoći.

Bavio se sportom

Aleksandar, koji ima još dva brata i sestru, već par godina bavio se sportom u seoskom fudbalskom klubu.

“Ovo je šok i velika tuga za cijelo selo. On je prolazio kroz ljekarske preglede i nije ustanovljeno da boluje od nečega. Bio je vedar, veseo mladić, visok, lijep… Pa, kako nekome nije bitno da ustanovi zbog čega je jedan mladi život ugašen”, pita se Grujić, koji je jedno vrijeme Aleksandru bio fudbalski trener.

“On je bio sa drugovima u Rumi i kad su se vraćali požalio se u vozilu da mu je loše”, priča Branko Grujić, kojem je ovaj događaj prepričao jedan od njegovih drugova koji su te večeri bili sa njim:

“Taksista, koji ih je vozio, stao je u centru sela i svi su izašli napolje, da vide da li će mu biti bolje. Međutim, Aleksandar je počeo da krklja, pa su pozvali Hitnu pomoć. Nažalost, poslije pokušaja reanimacije, ljekar je konstatovao smrt”.

Iako je ustanovljeno da je do smrti došlo prirodnim putem, a ne nasilno, dežurni lekar Nebojša Acin zatražio je da se uradi obdukcija, kako bi moglo da se zaključi od čega je umro mladić, koji je tek proslavio punoljetstvo.

Međutim, nastao je problem, ko će izdati nalog za obdukciju i snositi te troškove, dok je tijelo nesrećnog mladića ležalo na zemlji, a oplakivali ga porodica, prijatelji, poznanici…

“Mi smo se odazvali na poziv MUP i odmah otišli tamo. Zatekli smo nimalo prijatnu situaciju, okupljeni su bili svi u šoku”, priča pogrebnik Franja Mulaj i dodaje:

“Kad su nam objasnili u čemu je problem, pozvali smo Institut za sudsku medicinu, jer dugo godina sarađujemo sa njima. Obećali smo da će odmah u ponedjeljak ujutru Opština poslati garantno pismo da će ona snositi troškove obdukcije”.

Franjo je naglasio da u toku 60 godina rada, koliko posluje ovo preduzeće, nikada nisu imali ovakvu zamršenu situaciju.

Obdukcija mladića je urađena u ponedjeljak u prijepodnevnim satima i tijelo je predato porodici. Aleksandar, koji je ove godine završio srednju školu, biće sahranjen danas na sesokom groblju u Jasku.

Izvor: Pressrs.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/mladic-18-preminuo-pored-prodavnice-tijelo-lezalo-pet-sati/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot