Učenice strahuju od Šakote

Objavljeno: 26. 6. 2013 u 21:43h

Mediji u Banjaluci objavili su da je profesor fizičkog vaspitanja u Tehnološkoj školi Spaso Šakota vraćen na posao iako je protiv njega Okružno tužilaštvo podiglo optužnicu za seksualno uznemiravanje učenica koju je Osnovni sud potvrdio.

sakota

Dok pojedini roditelji tvrde da je to skandal i da djeca ne žele da idu u školu ako on bude predavao, Šakota i predstavnici Školskog odbora sve optužbe negiraju.

Jedan od roditelja Vaskrsija Blatešić medijima je rekao da djeca imaju strah od maltretiranja dok je Šakota u školi, a roditelj Mišo Babić naveo je da je Šakota pokušao da se vrati na posao u martu. On je dodao da su roditelji tada došli pred školu i rekli da djeca neće ići u školu ako je on tu. Naveo je da je Šakota tada produžio bolovanje. Kaže da je sad pokušao da se vrati jer je raspust.

Šakota je u izjavi medijima rekao da nikad ništa loše nije ni pokušao da učini, da nema čega da se stidi i da samo radi svoj posao.

U Školskom odboru ističu, prenijeli su mediji, da se radi o hajci kako bi se Šakota skinuo s pozicije profesora i da je pozadina priče nesporazum među kolegama. Član Školskog odbora Milenko Savičić rekao je da je riječ o manipulaciji i izmišljenoj priči. On je dodao da Disciplinska komisija i pripadnici MUP-a nisu imali nikakvih dokaza za ono za šta je Šakota terećen. Navedeno je da je Ministarstvo prosvjete i kulture RS roditelje uputilo na Školski odbor koji tvrdi da dokazi nisu validni, a da direktor ne želi u sve to da se miješa.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/ucenice-strahuju-od-sakote/||claudebot