Tag: Zmijanjski vez

Društveni događaji

Banjaluka: Radionica “Zmijanjski vez”

24. 02. 2019. | 10:21

Radionica Zmijanjskog veza će biti održana 27. i 28.februara od 16 do 20 časova u Domu omladine. Radionica je besplatna i namjenjena studentima i srednjoškolcima. Radni materijal obezbjeđuje organizator. Broj mijesta je ograničen! Teme: Mini istorija Zmijanjskog veza, Alati i

Opširnije

Kultura

Zmijanjski vez u Sankt Peterburgu

11. 05. 2018. | 20:42

Pomoćnik ministra za kulturu Republike Srpske Tanja Đaković otvorila je danas u Sankt Peterburgu izložbu “Zmijanjski vez-svjetsko nematerijalno nasljeđe” kojom se Muzej Republike Srpske prvi put predstavlja u Ruskoj Federaciji i to izuzetnim kulturnim nasljeđem koje baštini u svom fundusu.

Opširnije

Muzika i ples

Banjaluka: Zmijanjski vez i igra opčinili publiku

24. 04. 2015. | 12:44

Buran aplauz oduševljene publike čuo se iz prepune dvorane “Borik” na generacijskom koncertu Centralnog kulturno-umjetničkog društva mladih “Veselin Masleša”, kada se u prvoj tački u zmijanjsko kolo na blještavoj pozornici uhvatilo čak 116 članova ovog društva, obučenih u zmijanjske narodne

Opširnije

Kultura

Kultura BiH među boljima u svijetu

17. 12. 2014. | 19:05

Svaka država u svijetu posjeduje kulturna dobra koja doprinose civilizaciji. Ipak, postoje one zemlje koje se u dobroj mjeri izdvajaju od ostatka i kojima su upravo ova dobra i najveći izvori prihoda.

Opširnije

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.