Tag: wi-fi

Magazin

Kako “provaliti” šifru za zaključan Wi-Fi?

25. 07. 2017. | 20:58

Nekada jednostavno morate smisliti način kako doći do besplatnog interneta koji je ponekad stvarno potreban. Stoga, dobro je znati da postoji jednostavan način da “provalite” bilo koju šifru na zaključanom Wi-Fi internetu, a sve to uz pomoć aplikacije koja se

Opširnije

Magazin

Znate li šta izraz Wi-Fi znači?

30. 11. 2016. | 21:28

S obzirom na to koliko često koristimo Wi-Fi, prilično je čudno to što malo ko (ili niko) ne zna šta to znači. A za naše neznanje postoji dobar razlog. Naravno, u pitanju je bežični internet, ali odakle potiče izraz Wi-Fi?

Opširnije

Zanimljivosti

Danas je Wi-Fi važniji od seksa

24. 11. 2016. | 15:40

Ljudi bez pojedinih stvari kao što su dobro vino, TV serija ili seks jednostavno ne žele živjeti. Ipak, bežični internet pobjeđuje, bar među onima koji rade i vezani su za elektronske naprave. 

Opširnije

Nauka i tehnologija

Provjerite da li vam kradu Wi-Fi signal

27. 12. 2015. | 11:05

Čini vam se da vam neko ”krade Wi-Fi” koji plaćate? Ukoliko želite da znate da li vam se neko “nakačio” na vašu bežičnu mrežu, postoji jednostavno rješenje da otkrijete ”lopova”. Wireless Network Watcher je alat koji će na Windows kompjuterima

Opširnije

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.