Tag: Voćarstvo

Aktuelno

Ponuđena cijena malina ne donosi zaradu

11. 07. 2019. | 15:00

Krah malinarstva u BiH je nezaustavljiv, s obzirom na to da hladnjačari ne mogu da se usaglase u vezi sa otkupnom cijenom, iako je berba u punom jeku, što zabrinjava proizvođače koji masovno dižu ruke od proizvodnje tog jagodičastog voća.

Opširnije

Aktuelno

Voćarima milioni ostali na rampi

13. 10. 2016. | 15:25

Voćari u RS gube strpljenje zbog zabrane izvoza voća u Rusiju, koja još nije ukinuta i zbog koje im je prouzrokovana milionska šteta, a ukoliko ovaj problem ne bude hitno riješen, organizovaće proteste i posegnuti za tužbama.

Opširnije

Aktuelno

Buve popile viljamovku

7. 07. 2016. | 15:32

Visoke temperature, koje su uslijedile nakon obilnih kiša u RS, zadaju velike muke voćarima u borbi sa najezdom insekata koji prijete da unište i ono malo jabuka i krušaka što je ostalo poslije proljećnjih mrazeva.

Opširnije

Aktuelno

Topla zima pogubna za voćare

2. 02. 2016. | 13:35

Neuobičajeno visoke temperature vazduha za ovo doba godine, koje dosežu i do 20 stepeni Celzijusa, mogu pričiniti pravu katastrofu poljoprivrednicima, a posebno voćarima.

Opširnije

BiH

Rusko tržište šansa za voćare

3. 07. 2015. | 12:56

Vlasti RS i Rusije već duže vrijeme razgovaraju o mogućnosti da u Srpskoj bude uspostavljen logistički centar za prikupljanje poljoprivrednih i drugih proizvoda koji bi bili izvezeni na rusko tržište, što bi dalo značajan podstrek domaćoj proizvodnji.

Opširnije

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.