Tag: Voćarstvo

Aktuelno

Voćarima milioni ostali na rampi

13. 10. 2016. | 15:25

Voćari u RS gube strpljenje zbog zabrane izvoza voća u Rusiju, koja još nije ukinuta i zbog koje im je prouzrokovana milionska šteta, a ukoliko ovaj problem ne bude hitno riješen, organizovaće proteste i posegnuti za tužbama.

Opširnije

Aktuelno

Buve popile viljamovku

7. 07. 2016. | 15:32

Visoke temperature, koje su uslijedile nakon obilnih kiša u RS, zadaju velike muke voćarima u borbi sa najezdom insekata koji prijete da unište i ono malo jabuka i krušaka što je ostalo poslije proljećnjih mrazeva.

Opširnije

Aktuelno

Topla zima pogubna za voćare

2. 02. 2016. | 13:35

Neuobičajeno visoke temperature vazduha za ovo doba godine, koje dosežu i do 20 stepeni Celzijusa, mogu pričiniti pravu katastrofu poljoprivrednicima, a posebno voćarima.

Opširnije

BiH

Rusko tržište šansa za voćare

3. 07. 2015. | 12:56

Vlasti RS i Rusije već duže vrijeme razgovaraju o mogućnosti da u Srpskoj bude uspostavljen logistički centar za prikupljanje poljoprivrednih i drugih proizvoda koji bi bili izvezeni na rusko tržište, što bi dalo značajan podstrek domaćoj proizvodnji.

Opširnije

Aktuelno

Šljiva nema ni za rakiju

22. 07. 2014. | 12:59

Za razliku od prošle godine, kada je zabilježen rekordan rod šljiva, ove godine, zbog vremenskih nepogoda, ovog voća nema ni za rakiju, a o preradi i izvozu voćari mogu samo da sanjaju.

Opširnije

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.