Tag: uvoz

Aktuelno

Prekomjeran uvoz iz EU kočnica razvoja

19. 08. 2018. | 09:35

Stanje u proizvodnji i plasmanu tovnih svinja u Srpskoj izuzetno je nepovoljno za proizvođače zbog prekomjernog uvoza svinjskog mesa iz Evropske unije, što predstavlja veliku kočnicu u razvoju ovog sektora. Pomoćnik ministra za poljoprivredu Zoran Maletić ističe da se procjenjuje

Opširnije

Aktuelno

Povećan uvoz alkoholnih pića u BiH

9. 07. 2018. | 10:27

Pored domaće proizvodnje alkohola, u BiH je u prvoj polovini godine uvezeno oko 1,36 miliona litara alkohola više nego u istom periodu prošle godine, a najviše je uvezeno piva, zatim vina, a za njima slijede žestoka pića.

Opširnije

Aktuelno

Na snazi zabrana uvoza svinjskog mesa

30. 05. 2018. | 10:07

I dalje se preduzimaju sve preventivne mjere kako svinjsko meso iz pojedinih zemalja gdje je registrovana afrička svinjska kuga ne bi dospjelo u BiH, a kod nas dosad nije bilo prijave sumnje na ovu bolest, potvrđeno je juče “Nezavisnim” u

Opširnije

Aktuelno

Zabranjen uvoz šest pošiljki hrane u RS

12. 05. 2018. | 13:17

Nadležne inspekcije Inspektorata Republike Srpske u prva tri mjeseca ove godine su, nakon izvršenih analiza, za šest pošiljki hrane zabranile uvoz i naložile uništavanje ili povrat dobavljaču, jer je utvrđeno da proizvodi nisu ispunjavali propisane parametre zdravstvene ispravnosti i kvaliteta.

Opširnije

Aktuelno

Uvoz junetine porastao dva puta, a svinjetine pet

21. 03. 2018. | 11:28

Predsjednik Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača Republike Srpske Stojan Marinković tvrdi da zaposleni u Ministarstvu za spoljnu trgovinu i ekonomske odnose BiH nemaju volje i znanja da zaštite domaće poljoprivredne proizvođače, jer je uvoz junećeg mesa porastao za više od dva

Opširnije

Društvo

Uvozimo tone hljeba (Foto)

23. 02. 2018. | 13:59

Svi smo navikli da se uvozi meso, tehnika ili tropsko voće, ali nemalo je iznenađenje za našeg čovjeka, kada ugleda da se na rafama banjalučkih prodavnica “šepure” strani, a tako svježi hljebovi.

Opširnije

Aktuelno

BiH uvozi i kamenje

19. 02. 2018. | 11:30

U Bosnu i Hercegovinu prošle godine uvezene su stotine hiljada tona kamena, šljunka, cementa, kreča, gipsa i gline, uprkos činjenici da u zemlji postoje kapaciteti za njihovu preradu i proizvodnju, kao i sve potrebne geološke predispozicije.

Opširnije

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.