Tag: SIPA

Aktuelno

SIPA hapsila zbog trgovine oružja

5. 09. 2019. | 17:40

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH danas su na području Istočnog Sarajeva uhapsili jedno lice, osumnjičeno da je počinilo krivično djelo neovlašteni promet oružjem, vojnom opremom, te proizvodima dvojne upotrebe.

Opširnije

Aktuelno

Ko će biti novi direktor SIPA?

24. 08. 2019. | 11:00

Naredne sedmice biće objavljen Javni konkurs za direktora Agencije za istragu i zaštitu (SIPA), a ko će naslijediti aktuelnog direktora Pericu Stanića, kome u novembru ističe mandat, odlučiće Savjet ministara BiH na preporuku ministarstva bezbjednosti BiH.

Opširnije

Aktuelno

SIPA uhapsila pet osoba zbog droge

31. 07. 2019. | 17:30

Službenici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH danas su, u okviru akcije kodnog naziva “Tekila”, uhapsili pet osoba zbog sumnje da su počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droge.

Opširnije

Planeta sporta

SIPA privodi Mamića?

10. 06. 2019. | 20:07

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) BIH sutra će u Medugorju, po potjernici iz Hrvatske, privesti Zdravka Mamića, bivšeg savjetnika Fudbalskog kluba Dinamo, piše Dnevni Avaz.

Opširnije

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.