Tag: referendum

Aktuelno

Tri prijedloga za novo ime Makedonije

6. 01. 2018. | 14:48

Na stolu međunarodnog posrednika između Skoplja i Atine u vezi spora sa imenom Makedonija Metju Nimica naći će se tri imena – “Sjeverna Makedonija”, “Gornja Makedonija” i “Nova Makedonija”, tvrdi grčki dnevnik “Ril njuz”.

Opširnije

Aktuelno

Pala optužnica za referendum u RS

19. 07. 2017. | 16:29

Sudija za prethodno saslušanje odbio je optužnicu Tužilaštva BiH, kojom su optuženi Siniša Karan, Dragoljub Reljić, Goran Zmijanac i Milan Petković zbog krivičnog djela Neizvršenja odluke Ustavnog suda BiH o privremenoj mjeri kojom se privremeno obustavlja primjena Odluke o raspisivanju

Opširnije

Aktuelno

Počela isplata referendumskih naknada

27. 12. 2016. | 18:01

Naknade članovima biračkih odbora, komisija i radnicima u tehničkoj podršci koji su učestvovali u realizaciji referenduma o Danu RS, koji je održan 25. septembra, nakon dvomjesečnog odlaganja, danas su počele da se isplaćuju.

Opširnije

Aktuelno

Ustavni sud poništio rezultate referenduma

1. 12. 2016. | 21:23

Ustavni sud Bosne i Hercegovine je poništio rezultate referenduma održanog 25. septembra 2016. godine zato što je referendum proveden na osnovu Odluke o raspisivanju republičkog referenduma od 15. jula 2016. za koju je Ustavni sud utvrdio da nije u saglasnosti

Opširnije

Aktuelno

Progon vojnika zbog referenduma

11. 10. 2016. | 14:13

Članovi Republičke komisije za sprovođenje referenduma o Danu RS Milan Petković i Goran Zmijanjac saslušani su juče u Tužilaštvu BiH, u sklopu predmeta koji je formiran zbog održavanja referenduma, a sličan scenario očekuje i pripadnike Oružanih snaga BiH koji su

Opširnije

Aktuelno

Ustavni sud BiH doliva ulje na vatru

1. 10. 2016. | 13:05

Ustavni sud BiH utvrdio je u petak da Narodna skupština RS nije izvršila odluku tog suda donesenu 26. novembra 2015. godine kojom je osporen ustavni osnov za obilježavanje Dana Republike 9. januara, a to rješenje dostaviće Tužilaštvu BiH.

Opširnije

Aktuelno

Veterani Srpske podnose krivične prijave protiv sebe?

1. 10. 2016. | 09:14

Pokretanje istrage u slučaju izlaska pripadnika Oružanih snaga BiH na referendum o Danu Republike Srpske predstavlja namjeru predsjednika Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost parlamenta BiH Sifeta Podžića da ukloni srpsku komponentu iz Oružanih snaga, tvrde “Veterani” Srpske.

Opširnije

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.