Tag: Putin

Aktuelno

Putin: Povlačim se 2024. godine

25. 05. 2018. | 20:14

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da će poštovati Ustav Rusije koji zabranjuje dva uzastopna predsjednička mandata što znači da će se povući 2024. godine nakon isteka aktuelnog mandata.

Opširnije

Aktuelno

Koliko je bogat Putin?

20. 04. 2018. | 10:16

Kremlj je predstavio popis u želji da poboljša odgovornost i povjerenje u rusku vladu, a kritičari ističu kako to ne prikazuje stvarno bogatstvo ruskih funkcionera.

Opširnije

Aktuelno

Putinu rođendanski poklon od “zlata”? (Video)

7. 10. 2017. | 12:44

Povodom 65. rođendana ruskog predsjednika Vladimira Putina, koji proslavlja danas, umjetnik Aleksej Sergijenko napravio je umjetnički objekat pod nazivom “Zlatni Putin”. “Pripremio sam razne kolekcije posvećene rođendanima predsjednika tokom posljednjih pet godina. Ovaj rad se može nazvati svojevrsnom tačkom. Slika

Opširnije

Aktuelno

Objavljen spisak mogućih nasljednika Vladimira Putina

21. 08. 2017. | 11:33

Fondacija “Peterburška politika” sastavila je listu najvjerovatnijih nasljednika ruskog predsjednika Vladimira Putina. Lista je objavljena na veb stranici Fondacije. Na listi se nalazi 19 najuticajnijih političara. Fondacija ističe da su potencijalni sljedbenici procijenjeni prema nizu pokazatelja, konkretno, u obzir su uzeti njihov publicitet, aktivnost,

Opširnije

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.