Tag: Priroda

Društvo

Kanjon Suturlije mogao bi postati park prirode

13. 08. 2019. | 13:29

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić najavio je danas da će sa grupom urbanista i prostornim planerima biti pripremljena inicijativa da se lokalitet kanjona rijeke Suturlije u nekom budućem vremenu proglasi parkom prirode, te da je to dugotrajan proces.

Opširnije

Zanimljivosti

Morski narod: Ispod vode mogu izdržati 13 minuta!

21. 04. 2019. | 11:57

Bajau ili Sama-Bajau narodi pripadaju austronezijskoj grupi naroda, koji potiču sa juga Filipina. Njihove ribolovne “flotile” putuju širom Malezije, Filipina i Indonezije. Tokom godina, praktikovanje takvog životnog stila djelovalo je na evoluciju jedne cijele etničke grupe. Kad razmišljate o tome

Opširnije

Zdravi kutak

Boravak u parku vas čini srećnijim i zadovoljnijim

24. 03. 2019. | 12:40

Samo dvadeset minuta dnevno provedenih u gradskom parku doprinosi većem osjećaju sreće i zadovoljstva, a pritom ne mora ni da se vježba, pokazalo je novo istraživanje američkih naučnika. Studija koja je sprovedena upućuje na to da gradski parkovi korisnicima omogućavaju

Opširnije

Društvo

Stiže nam prvi srijemuš (Foto)

2. 03. 2019. | 16:18

Proljeće je zimi objavilo rat i počelo sa svojim poslom. Prvi srijemuš (crijemuš, medvjeđi luk) iznikao je iz zemlje. Za nekih 10 dana biće ga već u izobilju i njegovi ljubitelji moći će početi da se slade.

Opširnije

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.