Tag: maline

Aktuelno

Ponuđena cijena malina ne donosi zaradu

11. 07. 2019. | 15:00

Krah malinarstva u BiH je nezaustavljiv, s obzirom na to da hladnjačari ne mogu da se usaglase u vezi sa otkupnom cijenom, iako je berba u punom jeku, što zabrinjava proizvođače koji masovno dižu ruke od proizvodnje tog jagodičastog voća.

Opširnije

Društvo

Banjaluka: Rodila malina u novembru! (Foto)

26. 11. 2017. | 11:27

Čitalac ATV portala poslao je fotografiju zabilježenu juče u Banjaluci. Naime, u jednom od dvorišta u banjalučkon naselju Kočićev vijenac u novembru su rodile maline. Kako je jesen sve do danas bila topla i sunčana tako se i priroda ponašala. Sunčano

Opširnije

Aktuelno

Pobuna malinara: Neprihvatljivo niska otkupna cijena!

4. 08. 2017. | 10:53

Predstavnici Udruženja malinara opština Bratunac, Milići i Srebrenica “Vilamet” mirnim protestom na trgu u Bratuncu danas će iskazati nezadovoljstvo zbog cijene ovogodišnjeg roda maline, jer nisu postigli dogovor sa predstavnicima opština, otkupljivača i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Opširnije

Aktuelno

Maline u hladnjačama čekaju cijenu

27. 07. 2017. | 12:20

Berba proljećnih sorti maline u Republici Srpskoj pri samom je kraju, a proizvođače ovog voća i dalje muči neizvjesnost, jer hladnjačari, iako su preuzeli sav rod, još nisu odredili konačnu otkupnu cijenu.

Opširnije

Aktuelno

Vrijedni malinar Jovan tezgu zamijenio školskom klupom

31. 10. 2016. | 20:30

Osmo­go­diš­nji Jo­van Ga­jić iz Si­tni­ce, po­sli­je pi­sa­nja “Na­ro­dnih”, pos­tao je pra­va ma­la me­dij­ska zvi­jez­da. Go­to­vo da ne­ma me­di­ja u Re­pu­bli­ci Srpskoj, ko­ji ni­je po­sje­tio ma­log si­tni­čkog ju­na­ka, ko­ji od svo­je čet­vrte go­di­ne, to­kom lje­ta i je­se­ni, dežura po­red pu­ta, pro­da­ju­ći

Opširnije

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.