Tag: Jadransko more

Aktuelno

Jaka bura ohladila Jadransko more

16. 06. 2018. | 20:52

Olujna bura spustila je drastično temperaturu Jadranskog mora, pišu hrvatski mediji. U Podvelebitskom kanalu u Hrvatskoj u petak su izmjereni udari bure od 120 kilometara na sat. “Dalmacija danas” piše da se more upravo zbog bure na šibenskom području naglo ohladilo.

Opširnije

Aktuelno

Temperature vode na Jadranu do 26 stepeni

5. 06. 2018. | 13:46

Temperature Jadranskog mora su natprosječne za ovo doba godine, objavio je meteo servis “Severe Weather Europe”, što je posljedica natprosječno toplih dana tokom aprila i maja, pa se sada ponegdje može izmjeriti temperatura mora i do 26. stepeni Celzijusa.

Opširnije

Biznis

Besprijekorna riba iz Jadranskog mora – Adriatic Queen

2. 11. 2016. | 21:33

Riba iz Jadranskog mora je generacijama jedan od omiljenih obroka na tanjirima širom regije. Besprijekorna čistoća vode daje ribu kvalitete koja nije poznata samo kod nas. Kada je jedemo, pomislimo na osamljenje ribare u svojim karakterističnim prugastim majicama i njihove

Opširnije

Region

Jadran: Cijene divljaju, a ljeto nije ni počelo

19. 06. 2016. | 13:58

U nekim primorskim mjestima cijene su već sada, sredinom juna, dvostruko veće nego u ostatku Hrvatske, piše Večernji list. Tako je, na primjer, u istarskom Rapcu cijena litra mlijeka ‘Z bregov 2,3 KM (na drugom mjestu toliko košta dvolitarsko pakovanje

Opširnije

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.