Tag: Istra

Aktuelno

Potopljeni dijelovi Istre

3. 02. 2019. | 11:13

Zbog  nevremena praćenog obilnom kišom i jakim vjetrom u istočnom dijelu Istre vatrogasci su tokom noći intervenisali petnaestak puta zbog ispumpavanja vode iz poslovnih prostora i stanova. Lokalni mediji javljaju da je nevrijeme bilo naročito jako u Labinštini i Puli.

Opširnije

Aktuelno

Jaka oluja pogodila Istru

26. 08. 2018. | 11:21

Dijelove Hrvatske pogodila je snažna oluja, a najgore je bilo u Istri, gdje je od udara groma povrijeđen strani državljanin u kampu Bijela Uvala kod Poreča. Strani državljanin, koji je povrijeđen u sinoćnjem grmljavinskom nevremenu, prevezen je u bolnicu u

Opširnije

Biznis

Posao u Istri za zidare, tesare i armirače

13. 03. 2018. | 16:36

Umag, najveći grad i privredni centar sjeverozapadne Istre svake sezone dočekuje mnogobrojne turiste i važno je sportsko odredište. Istarska županija važi za jednu od najljepših turističkih destinacija. Izgled građevina čini ovo mjesto prepoznatljivim na Mediteranu.

Opširnije

Aktuelno

Snijeg pao u Istri (Video)

3. 03. 2016. | 15:40

Snijeg i zimske temperature iznenadili su danas stanovnike centralnog dijela Istre. Prema podacima istarskog meteo portala Istramet u višim dijelovima u unutrašnjosti poluostrva pada gust snijeg.

Opširnije

Region

Prebrza vožnja ugasila dva života

17. 05. 2015. | 11:16

Dva mladića od 17 i 19 godina poginuli su u mjestu Raša u Istri kada je njihov automobil udario u drvo pored puta. U istarskoj policiji kažu da je vozač bio 19-godišnjak koji je, najvjerojatnije, zbog prevelike brzine izgubio kontrolu

Opširnije

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.