Tag: insekti

Aktuelno

Toplo vrijeme izmamilo stršljenove

25. 04. 2019. | 11:03

Na našem području zbog toplog vremena došlo je do pojave stršljenova, koji i nije karakterističan u ovom periodu, pa je time povećan i broj intervencija za uklanjanje ovih insekata, koji znaju biti pogubni za čovjeka.

Opširnije

Aktuelno

Komarci grizu i u novembru

7. 11. 2018. | 11:25

Iako smo u dijelu godine koji je uobičajniji za snježne pahulje, nego za najezdu komaraca, ovi insekti, kao nikad do sada, ulaze u kuće i zadaju glavobolju građanima.

Opširnije

Aktuelno

Smrdibube okupirale domove, a novca nigdje

12. 10. 2018. | 10:21

Smrdibube ili smrdljivi martini mora su građana širom RS, a najezda je posebno primjetna ovih oktobarskih dana, dok stručnjaci kažu da su za sve krive klimatske promjene, te da ove bube ne vole hladnoću, pa zato bježe u kuće.

Opširnije

Aktuelno

Ujedi insekata napunili ambulante

18. 06. 2018. | 10:00

U ovo doba godine ljudi su izuzetno izloženi riziku od ujeda insekata, a posebno krpelja i komaraca, što pokazuje povećan broj pacijenata u domovima zdravlja u RS, te je potrebno pravovremeno reagovati. Maja Šešlija-Ugrinić, specijalista porodične medicine u Domu zdravlja

Opširnije

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.