Tag: glavobolja

Zdravi kutak

Kako da ublažite i spriječite migrene

19. 09. 2019. | 16:54

Najpoznatija i najjača glavobolja je migrena, a od nje pati između osam i 20 odsto ljudi. Svima su poznati neprijatni simptomi poput mučnine, vrtoglavice, povraćanja, preosjetljivosti na svjetlost i zvukove. Prepoznavanjem i izbjegavanjem situacija koje vam smetaju možemo smanjiti šanse

Opširnije

Zdravi kutak

Ove namirnice mogu biti okidač migrena

11. 04. 2019. | 15:02

Rezultati istraživanja objavljenog u časopisu Current Neurology and Neuroscience Reports pokazali su kako migrena pogađa više od 15% odraslih osoba širom svijeta. Problemi s migrenom od prosječne glavobolje razlikuju se po intenzitetu boli i simptomima, a mogu značajno smanjiti kvalitet života.

Opširnije

Zdravi kutak

Glavobolja alarm za druge bolesti

18. 01. 2019. | 11:28

​Glavobolje su jedan od najčešćih problema kod ljudi te je veoma bitno znati zbog čega i kako one nastaju. Tri glavne vrste glavobolje su migrene, napetost i klaster, ali postoji još mnogo uzročnika i pokretača ove tegobe.

Opširnije

Zdravi kutak

Četiri načina za brzo otklanjanje glavobolje

2. 12. 2018. | 15:02

Masaža glave jedna je od najstarijih terapija u liječenju migrena i običnih glavobolja, a najbolje djeluje ako se primijeni brzo nakon početnih simptoma. Masaža vrata i krvnih sudova Na ovom mjestu do glavobolje najčešće dolazi zbog nepravilnog držanja i suženja

Opširnije

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.