Tag: ćirilica

Društvo

Banjaluka dobija “park ćirilice”?

3. 05. 2019. | 09:22

“Grad bi mogao da dobije i “park ćirilice” ako uspijemo pronaći odgovarajuću lokaciju za realizaciju ovog projekta, a pored toga uskoro bi ćirilica trebalo da bude promovisana i u Gospodskoj ulici”, rekao je gradonačelnik Igor Radojičić.

Opširnije

Aktuelno

Trivić: Otvoriti pitanje statusa ćirilice

17. 03. 2019. | 11:43

Forum o ćirilici, koji će biti održan 20. marta u Banjaluci, posvećen je zaštiti i afirmaciji ćiriličnog pisma u javnoj upotrebi, izjavila je ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić. – Naša je obaveza i odgovornost da njegujemo naš

Opširnije

Aktuelno

Herceg Novi prelazi na ćirilicu?

14. 08. 2018. | 16:57

U Herceg Novom je početkom ove sedmice počela zamjena postojećih i postavljanje novih tabli turističke signalizacije. Nove table su ispisane ćirilicom i na engleskom jeziku, saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.

Opširnije

Zanimljivosti

Irac koji je volio ćirilicu

26. 07. 2018. | 12:52

Džordž Bernard Šo irski dramski pisac, romansijer, esejista, novinar, književni, pozorišni, muzički kritičar, društveno angažovani intelektualac rođen je na današnji dan davne 1856. godine.

Opširnije

Aktuelno

Nove generacije u FBiH sve manje znaju ćirilicu

13. 09. 2017. | 09:46

Iako Ustav Bosne i Hercegovine garantuje ravnopravnu upotrebu ćirilice i latinice, kao dva zvanična pisma u BiH, nove generacije sve manje znaju oba pisma, a najviše zbog školskih programa koji nisu naklonjeni ravnopravnom učenju i upotrebi i latinice i ćirilice.

Opširnije

Aktuelno

Jeftinije kršiti pravilnik, nego napisati ćirilicu

15. 04. 2017. | 09:34

U dijelu Hercegovačko-neretvanskog kantona, od Mostara prema Čapljini, izbačena je ćirilica sa tabli koje označavaju mjesta, jer je ocijenjeno da je to jeftinije s obzirom na stalne napade vandala, iako je to kršenje propisa. Ipak, prema odgovorima iz Javnog preduzeća

Opširnije

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.