ŽRK Borac bi mogao dobiti pojačanja: “Osice” vraćaju iskusni trio

Objavljeno: 6. 1. 2018 u 10:25h

Renata Rajilić, Marijana Bogojević i Branka Majstorović ponovo bi mogle obući dres Ženskog rukometnog kluba Borac, za koji su nekad s uspjehom igrale i osvajale trofeje.

“Marijana i Renata su izrazile želju da igraju, da pomognu Borcu da se vrati na staze uspjeha, a mogla bi se vratiti i Branka. Takođe, nekadašnji golman Borca Bojana Babić bi mogla da na treninzima pomogne u radu sa golmanima”, rekao je Rade Unčanin, v.d. sportskog direktora Borca, koji se nedavno vratio u klub.

Dodao je da će svi volontirati, pa tako i pomenute igračice, te da će igrati “onoliko koliko trener Nikola Bijelić odluči”.

Naglasio je da će njihovo iskustvo biti veoma bitno za mladi banjalučki tim, koji se takmiči u Prvoj ligi RS.

“Za mlađe igračice bi njihov dolazak mnogo značio. Koliko god da se uči od trenera, uči se i od starijih saigrača. Ja sam mnogo učio od starijih”, istakao je Unčanin, nekadašnji rukometaš, koji je kao trener rukometašica Borca osvojio pet puta Kup BiH i četiri titule prvaka BiH, a kao sportski direktor Prvenstvo i dva Kupa.

Da li će mlađe igračice moći da uče od Majstorovićeve uskoro bi moglo da bude poznato.

“Tri-četiri mjeseca nisam trenirala, ali voljna sam da ponovo zaigram za Borac. Ako mogu pomoći klubu – rado ću to učiniti, naravno koliko budem u mogućnosti jer studiram”, rekla je Majstorovićeva, koja je prije tri godine otišla iz banjalučkog kluba.

Nekadašnjeg višestrukog šampiona BiH proteklih godina je pratila finansijska kriza, ali i rezultatska, pa od 2015. godine igra Prvu ligu RS. Ove sezone, nakon jesenjeg dijela takmičenja, zauzima sedmo mjesto na tabeli (od deset ekipa) sa četiri pobjede i pet poraza.

“Cilj nam je da se klub što prije stabilizuje, da konsolidujemo ekipu i odigramo što bolje nastavak Prvenstva, a u narednoj sezoni nam je cilj povratak u Premijer ligu BiH”, istakao je Unčanin.

Ekipa Borca pripreme za drugi dio sezone počinje 22. januara.

Izvor: Nezavisne novine/ Maja Predragović

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/zrk-borac-bi-mogao-dobiti-pojacanja-osice-vracaju-iskusni-trio/||claudebot