Vladan Đurđević, rukometaš Borca: Stari ritam donosi trofeje

Objavljeno: 24. 4. 2019 u 17:00h

Remi i poraz u posljednja dva kola Premijer lige udaljili su Borac m:tel od vrha tabele pred plej-of, pa je najrealnije da doigravanje dočekaju na trećoj poziciji, što bi u praksi značilo četvrtoj, jer su pravila takva da učesnik SEHA lige Izviđač bude pozicioniran na drugo mjesto, a da se svi iza tog mjesta pomaknu korak unazad.

Ključnu utakmicu za takav rasplet “crveno-plavi” igraju večeras, kada dočekuju Slogu (19) u odgođenom meču 21. kola.

“Hitno moramo da se pregrupišemo i vratimo u stari ritam, jer ukoliko ovako nastavimo, neće biti dobro. Sa igrom kakvu smo prikazali u prethodnih nekoliko mečeva ne vjerujem da možemo do trofeja. Opet, znamo koliko možemo, pričamo između sebe i vjerujem da ćemo već od Sloge krenuti uzlaznom putanjom” – rekao je momak ponikao u Slogi, a već nekoliko godina desno krilo Borca Vladan Đurđević.

Kriza je došla u prilično delikatnom trenutku, jer u finišu sezone pada u vodu sve dobro urađeno ukoliko izmaknu trofeji. Mečevi za pehare samo što nisu došli. Kup BiH na tacni je 1. i 8. maja, finalni turnir Kupa RS zakazan je za 11. i 12. maj, dok plej-of Premijer lige počinje 18. maja.

“Pokazali smo da možemo da igramo sa svima, posebno na dvije utakmice. Sami sebi smo najveći protivnici, što ponavljamo kroz cijelu sezonu, a što se vidjelo u prethodne dva meča. Ukoliko prebrodimo krizu, a vjerujem da hoćemo, mislim da imamo lijepu priliku za sva tri trofeja” – optimista je Đurđević.

Za razliku od Banjalučana, Dobojlije su u usponu forme, što su pokazali pobjedom u Maglaju i nad Goraždem (34:31), a da bi matematički osigurali doigravanje potrebna im je još jedna pobjeda u tri preostala meča.

“Raspored je vrlo zgusnut, ali idemo korak po korak. U derbiju nema kalkulacija, daćemo sve od sebe i neka pobijedi bolji. Borac je favorit, pokazao je ove sezone da ima kvalitet, ali se nećemo predati” – rekao je srednji bek Sloge Vladimir Stanković.

Osim zaostalog meča 21. kola večeras se igraju ostale utakmice 24. kola, a sastaju se: Derventa – Vogošća (19), Sloga (GV) – Zrinjski (19), Bosna (V) – Gračanica (19), Slavija – Leotar (19), Konjuh – Maglaj (19).

Izvor: Glassrpske/ Dušan Repija

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/vladan-djurdjevic-rukometas-borca-stari-ritam-donosi-trofeje/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])