Trofej u Kupu za popravak utiska

Objavljeno: 26. 5. 2018 u 14:25h

Najiskusniji rukometaš banjalučkog Borca Dejan Unčanin vjeruje da njegov tim može do finala Kupa BiH, a potom i do trofeja namijenjenog pobjedniku ovog takmičenja.

Prema njegovim riječima, pehar Kupa bi popravio utisak cijele sezone jer četvrto mjesto, osvojeno u prvenstvu, sigurno nije ono što su priželjkivali.

Trenutno, ono što je najaktuelnije jeste polufinalni dvoboj Kupa BiH protiv mostarskog Zrinjskog u subotu od 17 časova.

“Sigurno je da će biti teško u polufinalu, ali ni finale neće biti ništa lakše ukoliko se plasiramo, jer su Konjuh i visočka Bosna ekipe protiv kojih smo se dosta namučili i u prvenstvu. Niko od nas ne misli da bi, eventualnom pobjedom nad Zrinjskim, pehar već bio u našim rukama. Da bismo to ostvarili, potrebno nam je svih 120 minuta dobre i odgovorne igre, a ne samo 60. Znamo svi koliko će to biti teško, ali smo optimisti” – naglasio je Unčanin.

“Crveno-plavi” su u sezonu ušli kao aktuelni šampioni, ali su na kraju kroz cilj prošli kao četvrti.

“Osvajanje Kupa bi moglo da popravi kompletan utisak. Sigurno je da smo željeli mnogo više, ali je četvrto mjesto, kada se sve sagleda, ipak realnost. Mislim da u svemu nismo imali ni sportske sreće jer smo nekoliko utakmica izgubili sa jednim golom razlike” – rekao je najiskusniji prvotimac Borca.

Ipak, ako ništa drugo, Banjalučani su ove sezone dobili nekoliko mladih i kvalitetnih igrača koji bi u budućnosti trebalo da budu nosioci igre.

“Tačno, ali im, bar po meni, trebaju bar još dvije godine da bi uz talenat i kvalitet koji posjeduju dobili ono najpotrebnije, iskustvo igranja jakih utakmica. Za njih je, uz pruženu šansu, vrijeme i strpljenje. Generalno, šansu su iskoristili, ali ih još uvijek čeka veliki rad” – zaključio je Dejan Unčanin koji, pored 1.000 odigranih utakmica u karijeri dugoj 25 godina, još ne razmišlja o odlasku u igračku penziju.

Drugi polufinalni meč u subotu od 19.30 igraju Konjuh i Bosna, dok je finale u nedjelju od 17 časova.

Izvor: Glassrpske/ Siniša Kotaraš

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/trofej-u-kupu-za-popravak-utiska/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])