Trener Borca: Bitno da se nismo potrošili, zbog derbija u Ljubuškom!

Objavljeno: 21. 11. 2019 u 14:38h

Trener rukometaša Borca m:tel Mirko Mikić zadovoljan je osvojenim bodovima u duelu sa “fenjerašem” zvorničkom Drinom u 10. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine i činjenicom da je poštedio igrače pred derbi sa Izviđačem.

Crveno-plavi su pregazili Drinu u Banjaluci kao plitak potok u 10. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine – 36:25 (18:8).

Šef struke Banjalučana Mirko Mikić je u izjavi za MONDO naglasio da je sinoć bilo bitno da priliku dobiju igrači sa manjom minutažom, a standardni malo više odmora pred derbi protiv Izviđača u Ljubuškom.

“Bilo je važno da se ne potrošimo, da svi pomalo odigraju a ovi što su odigrali dosad najviše minuta, da ih malo poštedimo s obzirom da već u subotu nam slijedi nezgodno gostovanje u Ljubuškom. Uspjeli smo u toj namjeri, ovi što su dosad manje igrali dobili su svoje minute i opravdali ih u potpunosti. Zadovoljan sam otvaranjem utakmice, u drugom poluvremenu, koje smo dobili samo jedan razlike, bilo je grešaka u napadu, malo i u odbrani, pivotmen nam je pravio malo problema…Ali, dobro, teško je igrati ovakve utakmice koje očekuješ da pobijediš povelikom razlikom. Dobro je što se nismo potrošili i to je otprilike najvažnije”, izjavio je Mikić.

O ljubuškim “skautima”, koji su sinoć poraženi od Bosne u Visokom, Mikić ima izuzetno visoko mišljenje iako nije sakrio ambicije banjalučkog tima.

“Mi idemo na pobjedu, tu nema šta! Nema bijele zastave, imamo samopozdanje i jasnu namjeru da odigramo što bolje i probamo da osvojimo tri boda. Znamo protiv koga igramo, oni su šampioni države, od njih smo izgubili u plej-ofu prošle sezone. Nezgodna su ekipa, imaju mlade igrače koji su jako dobri i to domaće snage što ja posebno poštujem”, dodao je trener Borca m:tel.

Posljednjih nekoliko utakmica Borca propustio je prvi golman Bojan Ljubišić zbog povrede leđa, a Mikić nije siguran da li će biti spreman za dvoboj u Ljubuškom.

“Pod upitnikom je nastup Ljubišića i u Ljubuškom. Vjerovatno će putovati u Hercegovinu, pa ćemo vidjeti u kojoj mjeri će moći pomoći. Nezgodna je povreda leđa, već nekoliko mečeva je propustio, ali nadam se da će biti spreman jer nam je potreban iako Slađan Subotić solidno brani. Nisam nimalo nezadovoljan s njim, ali Ljubišić, kao i svi drugi igrači, su nam jako potrebni”, podvukao je Mikić.

Izvor: Mondo / Nebojša Šatara

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/trener-borca-bitno-da-se-nismo-potrosili-zbog-derbija-u-ljubuskom/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])