Srđan Savić, rukometaš Borac m:tela, optimista: Ako preskočimo Rumune, idemo po trofej

Objavljeno: 27. 3. 2019 u 17:48h

U prvom meču četvrtfinala EHF Čelendž kupa rukometaši Borac m:tela poraženi su od CSM Bukurešta sa 19:25, a najefikasniji igrač u “crveno-plavom” dresu bio je, sa četiri postignuta pogotka, Srđan Savić.

Prema njegovim riječima, šest golova nije nedostižno, ali da bi se u tome uspjelo, potrebno je da se poklopi nekoliko detalja, a jedan od njih je, svakako, pun “Borik”. Kako sam kaže, utakmica odigrana u Bukureštu nije pravi pokazatelj kvaliteta Borca niti snage rivala, tako da će konačna odluka pasti tek u revanšu, koji je na programu ove subote.

“Kako smo odigrali u prvom poluvremenu, mislio sam da ćemo izgubiti sa 20 razlike. Onda smo se na pauzi u svlačionici dogovorili da nema predaje, da u nastavku damo svoj maksimum i tako je i bilo. Smanjili smo broj tehničkih grešaka i uz odlične odbrane Bojana Ljubišića došli do mnogo boljeg rezultata. Mislim da je ovaj zaostatak dostižan pred punim “Borikom” i vjerujem da možemo napraviti rezultat karijere, bar za ovu generaciju. Ako prođemo CSM Bukurešt, mislim da bismo mogli čak i do trofeja. Ali, da mi prvo odigramo taj revanš” – kaže Savić.

Banjalučani su u protekla dva mjeseca odigrali čak 15 utakmica, a današnja srijeda biće im prva nakon dužeg vremena u kojoj neće imati neku takmičarsku obavezu.

“Dobro će nam doći da se malo oporavimo. Kondicioni trener Nenad Rađević zaista zna kako da nas oporavi i pripremi za predstojeće obaveze i sigurno je da ima jedan veliki dio zasluga za sve dobre rezultate” – tvrdi Savić.

Govoreći o ličnim ambicijama u nastavku karijere korpulentni lijevi bek je naglasio da želi da prvo završi započeti posao.

“Sve moje trenutne ambicije su isključivo u vezi sa Borcem. Imam ugovor do kraja ove sezone i do tada neću da razmišljam ni o nečemu drugom. A kada dođe vrijeme, sješću za sto sa čelnicima kluba i vidjeti šta i kako dalje, a Borac će u svemu imati prednost. Što se tiče nekih drugih ponuda trenutno ih i nemam, tako da ne žurim. A želio bih, prije toga, da osvojimo Kup BiH, po mogućnosti i šampionat, dok se Kup Republike Srpske nekako podrazumijeva” – zaključio je Savić.

Pomoć iskusnijih

Lijevi bek Banjalučana osvrnuo se i na dvojicu najiskusnijih u ekipi, Bojana Ljubišića i Dejana Unčanina.

“Zaista nam njihovo prisustvo mnogo znači. Oni su ti koji će povući kada osjete da u našoj igri škripi i da preuzmu odgovornost na sebe. Sa Dejanom sam igrao dvije godine u Prijedoru i zaista sam mnogo od njega naučio. Neprocjenjivo je imati jednog takvog igrača u ekipi” – kategoričan je Savić.

Izvor: Glassrpske/ Siniša Kotaraš

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/srdjan-savic-rukometas-borac-mtela-optimista-ako-preskocimo-rumune-idemo-po-trofej/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])