Rukometaši Borca rutinski sa Drinom za novu ubjedljivu pobjedu

Objavljeno: 20. 11. 2019 u 19:39h

Rukometaši Borca m:tel opravdali su ulogu favorita i večeras, uz veliku podršku “Lešinara”, u dvorani “Borik” rutinski savladali Drinu iz Zvornika 36:25 u 10. kolu Premijer lige BiH.

Od prvog minuta domaći su nametnuli svoj tempo i lako, iz brzih napada, dolazili do gola Zvorničana. U takvoj igri, naravno, najviše do izražaja dolaze krila, što je na najbolji način iskoristio Đurđević, rešetajući mrežu Drine.

Slađan Subotić briljirao je na golu i u 13. minutu skupio već sedam odbrana, a na semaforu, u tom trenutku, stajalo je 10:5.

Već tada je Mirko Mikić počeo uvoditi mlađe igrače, koji nemaju veliku minutažu ove sezone.

Priliku na lijevom krilu dobio je mladi Todorović, koji se već u prvom napadu odužio golom za ukazanu priliku. Nisu gosti imali rješenje za pokretljivu odbranu “crveno-plavih”, što su Banjalučani znali iskoristiti i iz minuta u minut povećavati prednost. Do prve dvocifrene prednosti (17:7) čekali smo do 27. minuta, kada Miloš Nježić postiže pogodak na asistenciju De Souze. Do kraja poluvremena vidjeli smo po jedan pogodak na obje strane.

Ni u ovoj utakmici, zbog povrede, nije nastupio Bojan Ljubišić, te je Mirko Mikić u nastavku dao priliku mladom golmanu, Lazaru Beri. Iako je u drugom poluvremenu postava Borca m:tel, u prosjeku, imala manje od 20 godina, to momke u “crveno-plavom” dresu nije spriječilo da lako izlaze na kraj sa mnogo iskusnijim igračima Drine. U 40. minutu domaći su došli i do 13 golova prednosti, 24:11, nakon čega su tempo i mirno priveli utakmicu kraju. Na ovaj način Banjalučani su napravili odličnu uvertiru pred derbi sa Izviđačem, koji je na rasporedu u subotu u Ljubuškom.

Najbolji strijelac u pobjedničkom timu bio je Vladan Đurđević sa devet golova, Miloš Nježić je postigao pet, a Nikola Jeremić četiri.

Na drugoj strani Miljan Vukojčić bio je precizan čak 11 puta.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/rukometasi-borca-rutinski-sa-drinom-za-novu-ubjedljivu-pobjedu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])