RK Borac obustavlja rad!?

Objavljeno: 13. 9. 2018 u 09:44h

Rukometni klub Borac od četvrtka prestaje sa radom, odnosno sa treninzima svih selekcija, od prvog tima do najmlađe generacije zbog ne samo teške finansijske situacije već i zbog nedostatka infrastrukture za treniranje!

Banjalučki klub, koji je aktuelni osvajač Kupa Bosne i Hercegovine, oglasio se u srijedu uveče saopštenjem za javnost, koje prenosimo u cjelosti.

“Najveći domaći sportski brend, Rukometi klub Borac m:tel, od četvrtka, 13.9.2018. godine, prestaje sa pripremama za početak naredne sezone, odnosno obustavlja trenažni proces svih selekcija, od prvog tima do najmlađe generacije.

Razlozi za ovaj radikalan potez, na koji smo primorani, su nedostatak ne samo finansijskih sredstava, nego i infrastrukturnih objekata za treniranje.

Posljednje dvije sedmice, zbog zauzetosti SD Borik, prvi tim, aktuelni osvajač Kupa BiH, trenirao je u dvorani u Čelincu, što iziskuje nove značajne troškove, a mlađe kategorije, koje redovno osvajaju najsjajnija odličja i u BiH i u regionu, bile su primorane da treninge održavaju u parku Mladen Stojanović, što je nedopustivo!

Podsjećamo da je ova uprava, na čelu sa Milanom Radovićem i Marinkom Umičevićem, u prethodnom periodu, uložila ogroman trud, energiju, vrijeme i novac da bi vratila naslijeđene dugove. Prethodnih pet godina, na godišnjem nivou, izdvajana je trećina ukupnog budžeta kluba za vraćanje tih naslijeđenih dugova, uz servisiranje tekućih troškova, a u tom periodu osvojili smo četiri titule šampiona BiH i četiri Kupa BiH.

Ističemo da, kao odgovoran kolektiv, trudimo se maksimalno izmiriti poreske obaveze, a ove godine po osnovu poreza uplatili smo više od 70.000 KM (porezi, doprinosi i PDV), od čega više od 60.000 KM samo u posljednjih 15-ak dana. Osim sportskih rezultata, ovo je još jedan od razloga da dobijemo daleko veću podršku svih aktera našeg društva nego što je imamo.

Zbog svega navedenog, nismo u mogućnosti da obezbijedimo dodatna sredstva kako bismo i u narednom periodu trenažni proces svih selekcija održavali van Banjaluke, ali i obezbijedili normalno funkcionisanje kluba. Na žalost, zbog toga primorani smo da, kao jedan od rijetkih klubova iz Banjaluke i Republike Srpske, koji je izborio nastup u nekom od evropskih takmičenja, obustavimo rad do daljnjeg”, navedeno je u klupskom saopštenju, koje je potpisao direktor Vladimir Branković.

Izvor: Mondo / Foto: Bojan Jakovljević

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

1 komentar

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Komentari na clanak: RK Borac obustavlja rad!?

  1. lul

    Bitno da grad obezbjedjeduje prostor i finansije za dudlanje muda rusima i gradnju sasvim nepotrebnog hrama, a ne rijesava ovakve probleme..jadno

    Prikaži/sakrij komentare

    Prijavi komentar

    Spam
    Reklama
    Vrijeđanje

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/rk-borac-obustavlja-rad/||claudebot