RK Borac M:tel počeo pripreme za narednu sezonu (Foto)

Objavljeno: 30. 7. 2018 u 17:59h

Rukometaši Borac M:tela počeli su pripreme za narednu sezonu, a ambicije su, kao i uvijek, visoke kada je riječ o trofejnom banjalučkom klubu.

Trener Bojan Unčanin će u sezonu ući sa izmijenjenim sastavom. Novajlije u Borcu su Milan Dakić, koji je stigao iz Metaloplastike, Banjalučanin Srđan Savić, koji je došao iz austrijskog drugoligaša Trofajaha, i Bojan Rađenović, koji je prošle sezone nosio dres mađarskog kluba Čurgo, dok su klub napustili Marko Ćeranić, Mihailo Stošljević, Armin Marić, Nemanja Bezbradica i Nebojša Jovanović.

“Bilo je još nekih igrača koje smo željeli dovesti, kao što je Duško Čelica, koji je otišao u Vojvodinu. Finansije su bile prepreka, ali doveli smo tri mlada igrača, od kojih očekujemo da u narednom periodu pokažu šta znaju i mogu”, rekao je Unčanin.

Neki igrači, poput iskusnog golmana Bojana Ljubišića, produžili su saradnju sa Borcem.

“Ostanak Ljubišića mnogo znači za Borac, on je dodatna sigurnost i mnogo će značiti za tim”, rekao je trener.

Ugovore su produžili i Goran Daničić, Vladan Đurđević, Arman Beširević i Slađan Subotić, dok su mladi igrači Borca Nikola i Luka Knežević potpisali višegodišnje ugovore. Osim pomenutih igrača, Unčanin na pripremama računa na Duška Hercegovca, Arsenija Bubića, Srđana Mijatovića (kasnije će se pridružiti ekipi, jer je nastupao za reprezentaciju Srbije), Miloša Nježića, Marka Komnenovića, Deana Šešića, Dejana Unčanina, Harisa Buljinu, Đorđa Ćelića, kao i juniore Marka Lukića, Davida Prestaša, Srđana Medakovića i Sinišu Dragičevića.

“Kompletne pripreme ćemo odraditi u Banjaluci, 17. ili 18. avgusta ćemo odigrati prvu kontrolnu utakmicu sa slovenačkom ekipom Škofja Loka, u Banjaluci, a možda i jednu u Prijedoru, gdje su oni na pripremama. Krajem avgusta ćemo nastupiti na Turniru prijateljstva, koji će organizovati MRK Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje. Biće još test mečeva, ali o tom – potom”, rekao je Unčanin i o ambicijama dodao:

“Naši ciljevi su uvijek visoki, ali neću davati obećanja ili ishitrene najave, kako ne bih stvarao bespotreban pritisak na igrače. Ove godine bi trebalo da se igra plej-of u ligi BiH, što je dobro, manje je opterećenje na ekipe. Igraćemo i Čelendž kup, prvi rival je, kao što je poznato, Baki. Kada budem znao više informacija o ekipi, moću ću dati prognoze za taj dvomeč, ali oni su šampioni Azerbejdžana, tako da sigurno nisu loša ekipa.”

Što se tiče turnira, Borac će igrati u A grupi sa domaćinom Slogom i Iskrom iz Bugojna, a u Grupi B su Izviđač iz Ljubuškog, Jeruzalem iz Ormoža i Maglaj.

Izvor: Nezavisne/ Maja Predragović

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/rk-borac-mtel-poceo-pripreme-za-narednu-sezonu-foto/||claudebot