Problem za Borac: Neizvjestan nastup pojačanja u Kupu EHF

Objavljeno: 29. 8. 2019 u 12:32h

Rukometni klub Borac se našao u velikom problemu pred prvi meč Kupa EHF protiv grčkog Olimpijakosa (subota).

Naime, banjalučki klub još nije registrovao četiri pojačanja (Vukašin Rakocija, Giljerme de Souza, Nemanja Vučićević i Nikola Jeremić).

Direktor kluba Vladimir Branković ističe da je za pomenute igrače sve plaćeno i da se ipak nada da će uskoro oni biti u konkurenciji za tim koji će se suprostaviti grčkom šampionu.

“Registracija za pomenute igrače još nije završena. Sa svoje strane rukometni klub Borac je sve uradio. Plaćeni su svi računi, ali je problem u savezima koji su većinom na godišnjim odmorima i nisu dostavili potrebnu dokumentaciju. Savez Španije to još nije uradio, dok smo iz Srbije dobili juče. Kod nas u Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine radi samo jedna službenica i to četiri sata dnevno. Ona treba da obradi podatke od 17 muških i 12 ženskih timova i teško da to može stići. Zakazao je sistem a mi smo u stalnom kontaktu sa Evropskom rukometnom federacijom i nadam se da ćemo ipak moći da računamo na sve igrače. Činimo sve da budemo kompletni. U pitanju su četiri nova igrača i njihov nastup je još neizvjestan”, rekao je Branković.

Na pitanje kako se to dešava u savezu na čijem čelu je član Upravnog odbora Borca, direktor kluba je odgovorio:

“Ne može se situacija koja je urušavana godina, odmah popraviti. Službenica koja radi ima takav ugovor i zovemo je i mimo radnog vremena. Nama je u RK Borac trebalo 5 godina da sve uputimo u normalne tokove, tako da je situacija u savezu i dalje teška. Hrvatski predstavnici opstruišu rad. Kako nemaju više kvalitetne klubove okrenuli su u politiku i to stvara zaista problem u rješavanju nagomilanih problema”, dodao je Branković.

Banjalučani su uspjeli da riješe probleme oko putovanja u Atinu.

“Zahvaljujući kompanijama Mtel, Novaoprema, Bema i Hidroenergo te gradskoj upravi pronašli smo novac za put. Ono što je već problem je činjenica da nam se novac redovno skida pred mečeve u Evropi što nam remeti planove i stvara probleme. Čini mi se da je ovo već peti put da nam se tako nešto dešava”, istakao je direktor banjalučkog tima.

Izvor: srpskainfo.com / Autor: Darko Dragičević / Foto: Darko Dragičević

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/problem-za-borac-neizvjestan-nastup-pojacanja-u-kupu-ehf/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])