Posljednji meč Borca u 2018. godini, Dakić: Moramo pobijediti Maglaj

Objavljeno: 20. 12. 2018 u 11:23h

Seriju pobjeda rukometaši Borca m:tel su povećali na četiri meča savladavši lidera prvenstva BiH Bosnu Centrotrans sa 28:23 (14:13), a već večeras imaju priliku da dođu do petog uzastopnog trijumfa.  

Milan Dakić, uoči zaostalog duela 9. kola, vjeruje u novi trijumf i uspješan završetak kalendarske godine.

“Protiv Maglaja idemo na pobjedu bez ikakvih kalkulacija, jer želimo da na pauzu i novogodišnje praznike odemo sa pet vezanih pobjeda. Dolazi nam ekipa iz sredine tabele, međutim, već se pokazalo da se svako svakog može da pobijedi u ovom prvenstvu. Poslije Kupa smo imali dogovor da svih pet mečeva do kraja godine moramo da pobjedimo kako bi se vratili u gornji dio tabele. Četiri trijumfa smo ostvarili, ostao je još jedan korak i nadam se da ćemo ga uspješno prevazići. Najvažnije je da nam odbrana bude na nivou iz meča protiv Bosne iz Visokog i ukoliko se to ponovi siguran sam da ćemo upisati tri nova boda. Moramo pobijediti Maglaj, ali rivala svakako nećemo potcijeniti” – jasan je Dakić.

Trenutni plasman šampionata BiH je sljedeći: Bosna 30, Gračanica 27, Leotar 24, Borac m:tel, Sloga (GV/U) po 22, Vogošća Poljine Hils 21, Sloga (Doboj) 29, Maglaj 17 , Konjuh 16, Lokomotiva 15, Goražde 13, Zrinjki 11, Derventa 10, Slavija bez bodova.

Direktor Borca Vladimir Branković kaže da je zahvalan rukometašima na trudu i zalaganju koji su utkali u rezultate kluba u posljednje vrijeme i što su, uprkos krizi rezultata, pokazali karakter i uspjeli da se vrate na pravi kolosijek. Poslije utakmice sa Maglajom na potezu će biti rukovodstvo kluba, jer sledi izabor novog predsjednika i popunjavanje Upravnog odbora.

“Momci su zaista odradili dobar posao, upisali smo četiri vezane pobjede, nadam se da ćemo protiv Maglaja doći i do pete i drago mi je da pozitivna priča ide iz Banjaluke i našeg rukometa. Moram reći da smo imali i teških situacija, kriznih trenutaka u toku godine, ali su naši igrači zaista pokazali karakter. Na Upravnom odboru kluba je da sada uradi sve da im obezbjedi ono što su oni pošteno na terenu zaradili. Uprkos svim problemima kroz koje smo prolazili mi smo na dobrom kursu, još uvijek smo u igri za titulu šampiona BiH, još uvijek smo u Evropi i poslije duže vremena Borac će se boriti za sam vrh jednog evropskog takmičenja, a sve ovo daje nam veliki vjetar u leđa” – rekao je Branković.

Nakon posljednje utakmice trebalo bi da bude poznat i novi predsjednik Upravnog odbora odnosno kluba koji će na ovoj funkciji zameniti Milana Radovića. Još nije poznato ko će preuzeti najodgovorniju funkciju Borca jer se spominje mnogo imena, a nezvanično saznajemo da je ovoj funkciji najbliži mladi banjalučki privrednik Saša Kondić.

Uskoro formiranje Sportskog društva

Poslije meča Borac – Bosna Centrotrans u VIP salonu dvorane “Borik” održan je neformalni sastanak klubova koji treba da formiraju Sportsko društvo Borac. Njemu su prisustvovali predstavnici ženskog i muškog rukometnog kluba, te kuglaškog, odbojkaškog, vaterpolo, atletskog, kao i Srpskog košarkaškog kluba Borac 1947, pored kojeg u gradu egzistira i OKK Borac. Predstavnici ostalih klubova su bili opravdano odsutni.

Izvor: Srpskainfo/ Bojan Božić/ Foto: Dejan Božić/ RAS Srbija

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/posljednji-mec-borca-u-2018-godini-dakic-moramo-pobijediti-maglaj/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])