Poruka Banjalučanima Dragana Đukića: Borčevci, hrabro i s osmijehom

Objavljeno: 21. 3. 2019 u 17:02h

Da će Borac m:tel imati vrlo težak zadatak u četvrtfinalu Čelendž kupa protiv CSM Bukurešta bilo je poznato već poslije žrijeba, a to je potvrdio i trener ženskog tima rumunskog sportskog društva, srpski stručnjak Dragan Đukić.

S obzirom na to da muški i ženski klub treniraju i igraju u istoj dvorani, Đukić je iz prve ruke za “Glas Srpske” ukazao na vrline najvećeg favorita za osvajanje trofeja u trećem po jačini evropskom rukometnom takmičenju.

“Borac jednostavno nije imao sreće pri žrebu jer je CSM odlično popunjen na svim pozicijama, koji u sastavu ima reprezentativce Rumunije, Brazila, Makedonije, Tunisa, Irana, Španije, BiH i Češke. Sa klupe ih vodi selektor Portugalije i bivši trener Porta Paulo Pereira. Ekipa ima izuzetan napadački potencijal, posebno kada je kompletna, što nije bio čest slučaj ove sezone”, rekao je Đukić.

Kao ključnog igrača od kojeg sve počinje označio je iskusnog Španca ruskog porijekla Aleksandra Tijumenceva.

“Teško je reći odakle dolazi najveća opasnost, ali konce igre, što je i prirodno s obzirom na poziciju srednjeg beka koju igra, drži Tijumencev. Od njega mnogo zavisi, vrlo je opasan, baš kao i krila Goce Georgijevski i Faruk Vražalić, pivoti Ardijan Rotaru i Aleksandro Pocer te njegov zemljak iz Brazila Tešeira, koji je takođe srednji bek”, rekao je Đukić.

Budući da je CSM neplanski ostao bez trofeja u Kupu Rumunije, sigurno će biti dodatno motivisani da odu do samog kraja u ovom takmičenju. Đukić naglašava da su sve šanse za prolaz na strani Rumuna, ali se nada da će Borac, ako ništa, pružiti dobar otpor i imati aktivan rezultat poslije prve utakmice koja je na programu u subotu.

“Poznajem solidno i sastav Borca, Bojanu Ljubišiću i momcima želim mnogo sreće. Treba da igraju hrabro i uživaju u odmeravanju snaga s odličnim rivalom protiv kojeg mogu samo da profitiraju. Svakako da bi dobar rezultat iz prvog meča bio najbolja pozivnica da tribine “Borika” budu pune, zbog čega se na kraju krajeva i igra rukomet”, zaključio je Đukić.

Djevojke napadaju trofej

Ženska sekcija CSM Bukurešta, koju predvode Andrea Lekić, Maida Mehmedović, Dragana Cvijić i Jovanka Radičević, projektovana je da osvoji Ligu šampiona, ali će u četvrtfinalu imati najtežeg rivala u ovom trenutku.

“Igramo sa Mecom, koji izgleda kao mašina! Ipak, smatram da imamo šanse ukoliko devojke poput Andree i Maide budu potpuno zdrave, tada je sve moguće”, rekao je Đukić.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Dušan Repija

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/poruka-banjalucanima-dragana-djukica-borcevci-hrabro-i-s-osmijehom/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])