Odbrana smirila rukometaše Maglaja

Objavljeno: 8. 4. 2019 u 18:45h

Sa tradicionalno najneugodnijeg gostovanja u Premijer ligi rukometaši Borac m:tel vratili su se sa tri boda i aplauzom publike u Maglaju (24:22).

Momci Mirka Mikića odlično su odigrali prvi dio (15:9), dobro otvorili i drugi, ali su dozvolili domaćim da priprijete u posljednjih desetak minuta. Ipak, uspjeli su da sačuvaju prednost, iako je Maglaj u jednom trenutku prišao na gol zaostatka, a Borac imao dva igrača manje. Upravo je igra kada ekipe nisu bile brojčano izjednačene na terenu donijela prevagu.

“Mislim da smo primili samo jedan gol sa igračem manje, a imali smo osam isključenja, od čega pet u drugih 30 minuta. Odbrana je ponovo bila odlična, momici su kontrolisali igru punih 50 minuta, ali smo malo pali u finišu. Volio bih da se to nije desilo, ali je vrlo teško izdržati u istom ritmu cijeli meč. Drago mi je što smo još jednom pokazali karakter, a s obzirom na to da smo ispraćeni aplauzom domaće publike, koja izuzetno dobro poznaje rukomet, sigurno je da smo zaslužili pobjedu. Sve pohvale mojim igračima” – rekao je Mikić.

Poslije dva mjeseca skoro konstantnog igranja u ritmu srijeda-subota rukometaši “crveno-plavih” imaju sedam dana do sljedećeg meča, četvrtfinala Kupa RS protiv Slavije, pa je Mikić odlučio da im da voljno nekoliko dana da bi se malo odmorili i psihički i fizički ušli spremniji u finiš sezone.

“Još ne odustajemo od prvog mjesta, jer ako dobijemo zaostali meč protiv Sloge iz Doboja, bićemo drugi. Nadam se da možemo da dobijemo svih pet utakmica do kraja, a ko zna, možda i dočekamo kiks Gračanice. I ako ne budemo prvi neće biti smak svijeta, jer je plej-of potpuno drugo takmičenje u kojem može da presudi samo jedan loš dan” – rekao je Mikić.

Lider na tabeli bio je na velikom iskušenju u Trebinju, ali je uspio da upiše 16. pobjedu (30:29). Posebno lijep gest učinili su gostujući navijači, koji su prije početka utakmice sakupili novac za liječenje Marine Vujinović, te zaslužili veliki aplauz domaće publike. U takvoj atmosferi protekla je i utakmica, a Leotar je propustio priliku da u finišu otkine bar bod gostima.

Dobojska Sloga vratila se na poziciju koja vodi u doigravanje pobjedom protiv Dervente (34:28), dok je Slavija vjerovatno propustila posljednji voz za opstanak, jer nije savladala Zrinjski (31:31), iako su rukometaši Gorana Tomića imali i pet golova viška. Seriju loših rezultata nastavila je Lokomotiva, koja je poražena u Živinicama (23:26), dok je Bojan Unčanin debitovao porazom na klupi Vogošće u Visokom (21:26). Sinoć su 22. kolo zatvorili Sloga (GV) i Goražde.

Izvor: Glassrpske/ Dušan Repija

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/odbrana-smirila-rukometase-maglaja/||claudebot