Neka krene samba u “Boriku” (Foto/Video)

Objavljeno: 5. 8. 2019 u 15:16h

U prostorijama “Velikana iz Gospodske ulice” danas su predstavljena pojačanja RK Borac m:tel za predstojeću sezonu: Nikola Jeremić, Nemanja Vučićević, Vukašin Rakocija i Giljerme Linjares de Souza, prvi Brazilac koji će zaigrati u crveno-plavom dresu.

Trener Mirko Mikić, zajedno sa upravom kluba, uradio je veliki posao tokom prelaznog roka, tako da je uvjeren da je njegova ekipa mnogo jača nego što je to bio slučaj prošle sezone.

“Pomno smo pratili i birali igrače, tako da mogu biti zadovoljan pojačanjima. Mislim da ćemo biti jači, brži i kvalitetniji u odnosu na prethodnu sezonu, koju smo završili s polovičnim uspjehom. Sa ovakvim rosterom, sigurno da ćemo ove godine imati veće ambicije”, najavio je Mikić visoke ciljeve u predstojećoj sezoni, u kojoj će Banjalučani nastupiti na četiri fronta, EHF Kupu, Premijer ligi BiH, Kupu BiH i Kupu Republike Srpske.

Mikić se osvrnuo i na igrače koji više nisu dio “crveno-plave” porodice.

“Često se o tome ne priča, ali napustilo nas je sedam igrača iz prošle sezone, dok su trojica otišla na pozajmice u Slogu iz Doboja, tako da je bilo neophodno da ‘apdejtujemo’ igrački kadar. Uz četiri pomenuta igrača, priključili smo još nekoliko momaka iz omladinskog pogona, tako da, na moje veliko zadovljstvo, među 24 igrača trenira 10 naših dječaka, koji su prošle godine nastupali naš drugi tim u Prvoj ligi RS i na to sam izuzetno ponosan”, naglasio je trener Banjalučana.

Trener Borca m:tel naglasio je da pripreme teku po planu, zadovoljan je do sada urađenim, te se nada da će ekipa potpuno spremno dočekati izazove na međunarodnoj, ali i domaćoj sceni.

Turnir u Trebinju

Banjalučani će od petka do nedjelje učestvovati na turniru u Trebinju, na kojem će nastupiti nekoliko izuzetno kvalitetnih ekipa, među kojima je svakako najveće ime Vardar iz Skoplja, aktuelni šampion Evrope, s kojim će Borac m:tel igrati prvi meč na turniru.

“Kada se pomenu ekipe učesnice, jasno je da se radi o ozbiljnom turniru. Drago mi je da prvu utakmicu igramo protiv Vardara. Biće to zaista lijepa provjera, da vidimo koliko fizički možemo parirati najboljima. Zadovoljan sam kako smo do sada radili, a ovaj turnir pokazaće na terenu kako smo trenirali. Sigurno ćemo još igrati protiv domaćina Leotara, dok su u drugoj grupi Metaloplastika, Izviđač i Izola”, rekao je Mikić.

Banjalučani će 16. i 17. avgusta igrati dvomeč protiv slovenačkog tima Škofja Loka u Prijedoru i Banjaluci, zatim 23. i 24. avgusta rival će biti hrvatka ekipa Sesvete.

“Postoji mogućnost da 25. avgusta odigramo duel sa novim članom Prve lige Francuske, Šartrom iz okoline Pariza. Već 31. avgusta slijedi prvi meč sa Olimpijakosom”, kaže Mikić

Pojačanja

Pojačanje na poziciji desnog beka predstavljaće 18-godišnji Jeremić, nekadašnji igrač Vojvodine, Jugovića i dobojske Sloge.

“Veoma sam srećan što ću nositi dres Borac u naredne dvije sezone. Ekipa je mlada i to mi se sviđa, ima mnogo prostora za napredak, što će sigurno na kraju dati dobar rezultat”, poručio je Jeremić.

Lijevi bek Rakocija prošao je sve reprezentativne selekcije Srbije, a do sada je nastupao za subotički Spartak i španski Granoljers.

“U Borac sam došao da klubu vratimo staru slavu. Mislim da je ova sezona sjajna prilika za to. Zadovoljan sam saigračima, zalaganjem na terenu, porodičnom atmosferom, kao i stručnim štabom i trenerima”, istakao je Rakocija.

Svakako najviše pažnje privukao je Brazilac Linjares, koji je prvi Latinoamerikanac koji će nositi “crveno-plavi” dres.

“Veoma sam srećan i zadovoljan što sam stigao u Banjaluku. Zadovoljan sam stručnim štabom, upravom i saigračima. Daću sve od sebe da pomognem klubu, a očekujem da oni pomognu i meni, kako bismo ove godine stigli do titule”, istakao je brazilski rukometaš rođen 1998. godine, nekadašnji juniorski reprezentativac južnoameričke zemlje.

Olimpijakos

Krajem avgusta i početkom seprembra Banjalučane u kvalifikacijama za EHF Kup očekuje dvomeč sa grčkim Olimpijakosom.

“Malo materijala je dostupno. Znamo da su izmijenili sastav i mislim da ću biti jači nego prošle godine, kada su eliminisani od Neksea iz Našica na posljednjoj stepenici kvalifikacija u EHF Kupu. Radi se o ambicioznom kolektivu, uzeli su duplu krunu u Grčkoj ligi, te nekako podsjećaju na našeg prošlogodišnjeg rivala u EHF Čelendž kupu, Bukurešta. Imaju mnogo stranaca, nekoliko grčkih reprezentativaca i biće težak protivnik. Ipak, i mi smo jači nego ranije. Trudićemo se da svake godine budemo jači, tako da smo odlučili da ove godine igramo teže i komplikovanije takmičenje. Očekujem dvije kvalitetne utakmice i naš prolaz”, naglasio je Mikić.

Pivot Vučićević stigao je iz novosadske Vojvodine.

“Tokom 10-ak dana u Banjaluci, stekao sam utisak da ekipu krasi polet i mladost, tako da ću kao jedan od iskusnijih i starijih igrača na momke prenijeti ono što sam naučio kroz karijeru, a to je da nikada ne treba odustajati od cilja. Mi smo sebi zacrtali duplu krunu, jer svi se ovim sportom bavimo da bismo pobjeđivali. I kada igrate basket na ulici, želite da pobijedite. Uvjeren sam da ova ekipa može da stvori pobjednički mentalitet, jer ovdje se priznaju i pamte samo pobjede i trofeji. Nadam se da će sve ići u pravom smjeru, na treninzima je prisutna pozitivna atmosfera, duh i zajedništvo, a vidjećemo kako će sve izgledati kada počnu utakmice”, naglasio Vučićević, obećavši bespoštednu borbu, te se prisjetio 2013. godine, kada je gostovao u banjalučkom “Hramu sporta”.

“To je jedno od najboljih iskustava u mojoj karijeri. Pun ‘Borik’, frenetično navijanje i to ostaje za cijeli život”, zaključio je Vučićević.

Izvor: Mondo/ Bojan Jakovljević

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/neka-krene-samba-u-boriku-foto-video/||claudebot