Mikić: Nismo još završili posao

Objavljeno: 3. 5. 2019 u 15:17h

Rukometaši Borac m:tela došli su na korak od osvajanja prvog ovosezonskog trofeja, jer su u prvom finalnom meču Kupa BiH savladali Izviđač sa 23:22 (13:15) u Ljubuškom. Ipak, prema riječima trenera Mirka Mikića, urađeno je samo pola posla, jer da bi bio odbranjen pehar osvojen prošle godine ostalo je da bude odigran revanš.

“Mnogo nam znači ova pobjeda, ali ni izbliza nije riješeno pitanje osvajača kupa. Ima još 60 minuta ozbiljne igre, a već dugo govorim da jedan gol prednosti ni u fudbalu ne znači ništa, a kamoli u rukometu. Jedino vrijedi kao psihološka prednost, koja, sama po sebi, ne mora ništa da znači. U revanš moramo da uđemo maksimalno ozbiljno i koncentrisano od samog početka, kao što smo to uradili u Ljubuškom, odnosno kao da imamo negativan rezultat. Motiva imamo, kvalitet posjedujemo, igramo pred svojim navijačima i imamo lijepu priliku da u plej-of uđemo sa jednim osvojenim trofejom” – istakao je Mikić.

Najefikasniji u redovima Borca bili su Bojan Rađenović i Milan Dakić sa po šest pogodaka. Za struku Banjalučana dobra igra odličnog beka znači mnogo jer je to znak da se u potpunosti oporavio od neugodne povrede šake zbog koje je pauzirao dvije sedmice.

“Naravno da smo srećni zbog pobjede, ali nije još ništa gotovo, samo smo sebi malo olakšali revanš. Kvalitetni su kao protivnik i ne smijemo ih nimalo potcijeniti. Posebno nam mnogo znači to što smo uspjeli da se vratimo u meč nakon rezultatskog zaostatka i što smo sebi pokazali da nismo pali duhom, pa bih rekao da smo u ovom finišu sezone psihički potpuno sazreli. Na dobrom smo putu da ostvarimo prvi od zacrtanih ciljeva, da odbranimo Kup BiH i ako sve bude u redu, ovaj trofej će nam poslije, u plej-ofu, uveliko olakšati put prema tituli” – rekao je Dakić.

Revanš utakmica finala Kupa BiH biće igrana 8. maja u banjalučkoj Sportskoj dvorani studentskog kampusa.

Ponovo “crna rupa”

Pored slavlja Mikić nije u potpunosti bio zadovoljan igrom svog tima.

“Ponovo smo imali jedan period “igre bez igre” i to opet na početku drugog poluvremena. Dozvolili smo protivniku da povede sa pet golova razlike, pa smo poslije morali da jurimo rezultat. Takođe, ni realizacija sedmeraca nam nije za pohvalu. Te stvari moramo da popravljamo, kao i da na treninzima popravimo šut, ne samo sa sedam metara, već uopšte” – pojasnio je Mikić.

Izvor: Glassrpske/ Siniša Kotaraš

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/mikic-nismo-jos-zavrsili-posao/||claudebot