Ljubišić čuva snove o duploj kruni

Objavljeno: 31. 5. 2019 u 20:56h

Da pravi golman vrijedi pola ekipe davno je rekao čuveni Abas Arslanagić, a još jednom potvrdio čuvar mreže Borac m:tela Bojan Ljubišić, koji je u revanšu polufinala plej-ofa prvenstva BiH protiv Gračanice zaustavio čak 22 šuta domaćih rukometaša i poveo svoj tim ka finalu.

Izabranici Damira Doborca u nekoliko navrata opasno su ugrozili prednost od četiri gola koju su Banjalučani stekli u prvoj utakmici, ali je popularni Hans uvijek imao odgovor i po ko zna koji put začarao put ka svojoj mreži. Iako su izgubili sa 21:19, osvajači Kupa BiH ostvarili su cilj, a prva utakmica finalne serije protiv Izviđača očekuje ih već sutra u univerzitetskoj dvorani kampusa od 19 časova.

“Znali smo da će Gračanica od prvog minuta krenuti jako i morali smo da imamo odgovor. Još poslije prvog meča rekao sam da su ozbiljna ekipa, ali zasluženo smo imali više sportske sreće i izborili finale. Iako mi nije u praksi da nekoga posebno izdvajam, Vladan Đurđević je odigrao možda i najbolju utakmicu od kada je došao u klub. Dao je sedam jako važnih golova i bio naš najbolji pojedinac” – izjavio je Ljubišić.

Nakon prve utakmice finalne serije drugi meč biće igran 8. juna u Ljubuškom, a Ljubišić se nada da neće biti potrebe za eventualnom trećom utakmicom (12. jun), u kojoj bi Izviđač ponovo imao prednost domaćeg terena.

“Već smo igrali u Kupu, ali oni su tada bili van prave forme jer nisu imali utakmica po završetku nastupa u SEHA ligi. Napravili smo dosta dobrih stvari ove sezone. Međutim, ne smijemo sada da se sada zaustavimo i daćemo sve od sebe da osvojimo duplu krunu” – poručio je Ljubišić.

Naglasio je i da mu je žao što sutra neće moći da igraju u  “Boriku”, ali i da u kampusu očekuje veliku podršku navijača.

““Borik” je naša kuća i sigurno hoćemo da svaku utakmicu igramo tamo jer tamo treniramo i najljepše se osjećamo, ali na neke stvari ne možemo da utičemo. Ipak, ne želimo da tražimo bilo kakva opravdanja, na kraju krajeva u kampusu smo i osvojili Kup, tako da vjerujem u novu pobjedu” – zaključio je Ljubišić.

Trener Mirko Mikić naglasio je da je čvrsta odbrana bila od presudnog značaja u uspješnom pohodu ka samoj završnici domaćeg prvenstva.

“Pored sjajnog Ljubišića na golu, odigrali smo momačku odbranu, koja nam je donijela ovo finale. Nismo pali nijednog sekunda”  – rekao je Mikić.

Sjajna publika u Gračanici

Navijači Gračanice još jednom su pokazali da je moguće napraviti paklenu atmosferu bez vrijeđanja gostujućih igrača, što je potvrdio i sam Ljubišić.

“Oni su stvarno veliki fenomen, uvijek nas fino pozdrave. Ponovo su napravili paklenu, ali sportsku atmosferu, i bilo je sjajno igrati u takvom ambijentu” – rekao je Ljubišić.

Izvor: Glassrpske/ Nikola Lučić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/ljubisic-cuva-snove-o-duploj-kruni/||claudebot