Heroji Borca m:tel: Ma kakva penzija! (Foto)

Objavljeno: 28. 5. 2018 u 09:48h

Apsolutni junaci finala Kupa Bosne i Hercegovine u kom je Borac m:tel osvojio šesti trofej bili su najiskusniji rukometaši Bojan Ljubišić (37) i Dejan Unčanin (41)!

Borac m:tel je zasluženo pobjednik Kupa BiH za sezonu 2017/18.

Banjalučani su najprije u polufinalu “skinuli” krunu dosadašnjem osvajaču pehara mostarskom Zrinjskom – 21:15 (12:7), a potom u nedjeljnoj bici za trofej bili bolji od visočke Bosne – 22:19 (9:9).

Na oba susreta završnog turnira u dvorani “Borik” briljirao je golman Bojan Ljubišić, koji je bez ikakve sumnje bio tzv. MVP (najkorisniji igrač cjelokupnog ‘Fajnal-fora’), rečeno košarkaškom terminologijom.

Mostarskim “plemićima” u polufinalu je uhvatio čak 17 lopti, dok je protiv Visočana imao 15 uspješnih intervencija, i to u trenucima kad se “lomila” finalna utakmica.

Skidanjem “zicera” Ljubišić je podizao moral crveno-plavih, ali i budio u pojedinim momentima “uspavanu” banjalučku publiku, koja je na kraju bila onaj potrebni “vjetar u leđa” izabranicima trenera Bojana Unčanina na putu do pehara.

“Nemam pojma da je bilo toliko odbrana, nije to posebno ni važno već da smo zasluženo osvojili trofej. Bilo je jako teško doći do kraja jer smo se emotivno i fizički potrošili u polufinalu. Zrinjski nas je dobio u prvenstvu i u tom prvom meču smo se puno ispraznili. U finalu je takođe bilo vrlo neizvjesno, ali smo uz pomoć publike stigli do pobjede, mislim stvarno zasluženo”, rekao je čuvar mreže Banjalučana u izjavi za naš portal.

Složio se da su crveno-plavi do pehara stigli veoma angažovanom igrom u defanzivi.

“Odbrane su bile izuzetno čvrste, malo je bilo postignutih golova, ali nas je i sreća pogledala u pojedinim momentima. Čini mi se da smo mi postigli najmanje laganih golova, a večeras je Bosna nama dala više pogodaka iz kontre poslije naših grešaka u napadu”.

Na kraju razgovora je odbacio mogućnost da završi rukometnu karijeru.

“Neću sigurno u penziju. Dok god mislim da mogu pružati dobre partije, braniću i dalje”, zaključio je Ljubišić.

Četiri godina stariji bek crveno-plavih Dejan Unčanin je u finalu bio nepogrešiv sa sedam metara, postigao je pet golova, a tri puta je pogodio mrežu Visočana iz igre i to u trenucima kad se mora preuzeti odgovornost.

Priznao je za MONDO najprije da se banjalučka ekipa puno potrošila protiv Zrinjskog jer je taj meč bio “finale prije finala”, pa da su potom mnogi pomislili da je pehar već u vitrinima u Gospodskoj jer je Borac m:tel na papiru bolji od Bosne.

“Znali smo da nam u finalu neće biti lako jer je najteže dobiti unaprijed dobijene utakmice. Bosna je odigrala zrelo, ima iskusan tim, koji dugo zajedno igra. Na početku nismo iskoristili njihov lošiji ulazak u meč, promašili smo nekoliko zicera, a potom se malo uvukla i nervoza. Stegla nam se ruka, ali Ljubišić i ja, i još neki stariji igrači smo vjerovali i na 12:14 da možemo do pehara. Postigli smo neke bitne golove, i okrenuli na ‘svoju vodenicu’. Svi smo dali svoj maksimum da dobijemo finale, a ponajviše smo do trofeja stigli zahvaljujući Ljubišiću. Bila je ovo prava predstava koja vraća vjeru u rukomet i publiku u dvoranu”.

Drugu godinu zaredom Unčanin je osvojio trofej jer je prethodne sezone sa crveno-plavima postao šampion Bosne i Hercegovine.

“Ovo mi je prvi Kup BiH u karijeri i drugi trofej u bh. rukometu. Moram da priznam da sam se i ja u 42. godini u pojedinim momentima osjećao kao ‘klinac’ ali na sreću, sve se dobro završilo”.

Nije dao konkretan odgovor na pitanje da li će poslije ove sezone da ode u rukometnu penziju…

“Ne znam još ništa, blizu sam godina da mogu da odem u pravu penziju, a ne samo rukometnu”, našalio se Unčanin, a onda dodao da će prvo da se odmori sa porodicom od naporne sezone, a onda i da donese odluku šta i kako dalje.

Podrazumijevalo se da će prioritet i u budućnosti imati Rukometni klub Borac m:tel.

Izvor: Mondo / Autor: Nebojša Šatara / Foto: Vedran Ševčuk

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/heroji-borca-mtel-ma-kakva-penzija-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])