Gorak ukus poslije teniskog meča rukometnih velikana: Banjalučka publika pala na ispitu humanosti

Objavljeno: 14. 8. 2018 u 15:52h

Dvije legende banjalučkog rukometa Mladen Bojinović i Goran Stupar pokazali su zavidno umijeće na teniskom terenu, a prije svega da imaju karakternu crtu da pomognu drugima, što baš nisu pokazali Banjalučani.

Jedva tristotinak gledalaca na tribinama premalo je za ovakav vid akcije, iako će ipak biti sakupljena znatna sredstva za Udruženje roditelja djece oboljele od malignih bolesti “Iskra” i udruženje “Zajedno za život” kao i razvoj dječijeg rukometa, zahvaljujući institucijama, privatnim firmama i pojedincima koji su podržali akciju. Konačan saldo organizatori će objaviti u narednih nekoliko dana, a prema prvim informacijama, iznos će biti bar desetak hiljada maraka.

Šteta je ipak što prave promotore banjalučkog sporta nije podržalo više navijača. Ugodno nedjeljno veče i pozitivna atmosfera, nadasve humanitarni karakter i simbolična cijena ulaznice od deset maraka nažalost nisu naišli na pozitivan odjek među građanima.

Ipak, oni koji su došli imali su šta da vide. Popularni Baka i Stupar potrudili su se da naprave spektakl, a na kraju, što je najmanje važno u cijelom događaju, bolje se snašao bivši kapiten rukometaša Srbije pobijedivši sa 9:4. Iako se nekoliko puta žalio na “diskutabilne” odluke sudije Ozrena Đurđevića, bio je zadovoljan pobjedom.

“Svaka pobjeda je slatka. Šalu na stranu, najvažnije je da smo napravili spektakl i podržali humanitarnu akciju. Uvijek ću se odazvati sličnim manifestacijama. Mislim da smo poslali lijepu sliku i najmlađima, jer djecu od malih nogu treba usmjeravati u ovom pravcu” – rekao je Bojinović.

Iako “razočaran” porazom, Stupar je, pružio ruku pobjedniku.

“Još sam mlad, vrijeme je ispred mene, nažalost, počeo sam porazom, ali potrudiću se da se popravim” – kroz šalu je rekao Stupar, dodavši da će dogodine biti spreman i za čelendžer “Srpska open”.

Baš kao i Bojinović, proslavljeni rukometaš stavio je humanitarni aspekt i afirmaciju sporta u prvi plan.

“Kroz istoriju Banjaluke imali smo čitavu plejadu uspješnih sportista i to treba iskoristiti na pravi način da bismo privukli djecu. Mi, koji smo rodni grad napustili veoma rano, imamo osjećaj odgovornosti da pomažemo i rado ćemo se odazvati na svaki poziv. Sport je odlična stvar, ali bih dao savjet roditeljima da ne forsiraju djecu da rano odu u inostranstvo radi nekih momentalnih ekonomskih profita. Bolje je da sazrijevaju ovdje, a biće vremena i kada će otići” – poručio je Stupar.

Opuštena atmosfera i dobro raspoloženje izazivali su ovacije okupljenih navijača, a posla je bilo i za fizioterapeuta Borisa Vrhovca. Popularni Vrle u tri navrata morao je intervenisati zbog nešto “lakših povreda” aktera meča, koji su se poslužili medicinskim tajm-autima da bi poremetili koncentraciju jedan drugome.

Čak je i sudija Đurđević konstantno morao biti budan, pošto je imao dosta posla, pogotovo nakon što je Bojinović poslije jednog “malo” većeg auta zatražio čelendž.

Događaju, koji je organizovao RK Borac m:tel, između ostalih prisustvovali su premijerka RS Željka Cvijanović, pomoćnik ministra za sport Dragan Jaćimović, legenda rukometa Abas Arslanagić, te brojne ličnosti iz sportskog i javnog života.

Branković razočaran

Direktor Borac m:tela Vladimir Branković istakao je da mu je žao što nije došlo više publike da pozdravi jedan meč ovakvog karaktera.

“Znao sam da je banjalučka publika poprilično zahtjevna, ali nisam vjerovao da ne možemo napuniti tribine od hiljadu mjesta, to je stvarno žalosno” – rekao je Branković i dodao da će se u narednih pet do deset dana znati koliko je novca prikupljeno.

Izvor: Glassrpske/ Nikola Lučić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/gorak-ukus-poslije-teniskog-meca-rukometnih-velikana-banjalucka-publika-pala-na-ispitu-humanosti/||claudebot