Finansijski problemi nisu uticali na Borac

Objavljeno: 1. 12. 2019 u 11:36h

Finansijski problemi nisu uticali na rukometaše Borac Mtela, koji su u dvorani u Kampusu savladali Slogu Gornji Vakuf sa 33:24.

Banjalučani nisu primili platu nekoliko mjeseci, a trener Mikić je ponovio da je mnogo rađeno na tome da to ne utiče na rukometaše i njihov pristup.

“Mnogo smo radili na tome da nerukometne stvari ne utiču na ekipu i mislim da nisu uzele maha. Odigrali smo dobro defanzivno dok smo u napadu imali dosta promašenih zicera. Mislim da je na to uticao i nespecifičan termin od 21 čas koji je uticao na oba tima. Kriterijum suđenja je bio takav da je dopustio jaču igri na koju smo se mi priviknuli i pokazali da imamo više igrača u rotaciji te nismo spuštali ritam” – rekao je Mikić.

U Kampusu je Borac imao veliku podršku.

“Hvala Vultursima i svima koji su došli. Manja je dvorana otprilike je broj gledalaca kao i u Boriku ali to se ovdje osjeti. Volim kad igramo ovdje kad je manja posjeta onda imam utisak domaćeg terena što se u Boriku ne može reći” – istakao je Mikić nakon meča.

U narednom kolu Banjalučani gostuju kod Slavije.

“Slavija je bez poraza na svom parketu, pojačali su se, a naša je obaveza da idemo na pobjedu. Vidjećemo kako ćemo odigrati imamo sedam dana da se spremimo i oporavimo. Miljković i Đurđević nisu igrali zbog povreda. Njihova uprava više ulaže u tim i biće to pravi derbi Republike Srpske” – rekao je Mikić.

Srednji bek Goran Daničić je istakao da je najbitnija pobjeda.

“Najbitniji je bio pristup ušli smo ozbiljno, oni su istina poveli 2:0, dok smo mi promašili sedmerac i zicer ali se nismo omeli u nastavku. Napravili smo seriju 8:0 , kontrolisali utakmicu, ovako treba da igramo svaki meč. Forma nam je u uzlaznoj putanji i nadam se osvajanju jesenje titule. Slijedi nam Slavija koja će pokušati da iskoristi manju dvoranu da ide na pobjedu, a na nama je da ponovimo igru iz ovog meča i uspješno privedemo sezonu kraju” – istakao je Daničić.

Proteklih sedmica ekipa je u centru pažnje i zbog loše finansijske situacije u klubu.

“Na mene to ne utiče, ali ne mogu govoriti u ime ekipe. Ipak sam ja domaći igrač koji je odavde, dok imamo momaka sa strane koji žive od rukometa. Trudim se da ne razmišljam o tome, jer nema smisla razmišljati o nečemu čega nema, samo možemo sebi da napravimo problem. Uprava radi sve što je u moći da sredstva obezbijedi i da dobijemo dugovanja. Što se tiče treninga i utakmice, ta dugovanja ne igraju ulogu radimo maksimalno. Siguran sam da ćemo mi svoj dio posla uraditi kako treba i onda sačekati upravu za njen” – dodao je Daničić.

Rezultati: Sloboda – Leotar 32:24, Lokomotiva – Izviđač 30:28, Bosna Vispak – Slavija 34:24, Iskra – Drina 38:30, Konjuh – Gračanica 20:22, Sloga Doboj – Maglaj 30:22, Vogošća PH – Goražde 33:24, Borac – Sloga (GV)33:24.

Plasman: Borac 30, Gračanica 27(meč manje), Bosna 26, Lokomotiva 23, Sloboda 19, Sloga(D) 19, Izviđač 17, Sloga GV 17,  Slavija 17, Vogošća 16 (meč manje), Leotar 15, Iskra 14, Maglaj 13, Konjuh 11, Goražde 9, Drina 0.

Izvor: Srpskainfo/ Darko Dragičević/ Foto: Aleksandar Golić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/finansijski-problemi-nisu-uticali-na-borac/||claudebot